KorfbalNieuwsSport

Vido start het jaar goed

WIERINGERWERF – Zaterdag 11 januari stonden er twee activiteiten op het programma bij Vido. In de ochtend gingen de F-pupillen richting Limmen waar bij korfbalvereniging Helios een minitoernooitje werd gespeeld. Helios, Apollo en Vido kwamen om 10.00 uur samen in de sporthal D’ Enterij en starten om kwart over 10 met een gezamenlijk spel. Om 10.30 uur mocht Vido het eerst opnemen tegen Helios en in de tweede wedstrijd tegen Apollo. Vido begon de eerste wedstrijd erg goed en wist met regelmaat de korf te vinden. Met 11-0 werd er gewonnen van Helios. Alle kinderen van Vido kregen scoringskansen en wisten ook daadwerkelijk te scoren (Lennart Hoekenga 5x, Zilvan Koopman 2x, Jens Schuijt 2x, Joëlle Wordragen 1x en Sterre Koopman ook 1x).

De tweede wedstrijd tegen Apollo was een stuk spannender. Apollo kwam met 2-0 voor maar door doelpunten van Joëlle Wordragen en Lennart Hoekenga was de stand weer gelijk. Het was wederom Lennart die scoorde en Vido stond met 3-2 voor. Het werd weer gelijk en het werd 4-3 voor Apollo. Het bleef gelijk opgaan en het werd 4-4, 5-4 voor Apollo en met een doelpunt gemaakt uit een strafworp werd het uiteindelijk een gelijk spel; 5-5. Een zeer leuke wedstrijd waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

Nadat alle wedstrijden gespeeld waren werd er gezamenlijk afgesloten. Wederom een leerzame en leuke ervaring voor de Vido-jeugd. ‘s Middags was de nieuwsjaarsreceptie en werd er in de kantine aan de Tamsmalaan gezellig met elkaar het glas geheven op een mooi nieuw korfbaljaar. Volgende week komen de E’tjes weer in actie. Ze spelen dan om 10.00 uur thuis tegen OKV uit Oostzaan.

Laat meer zien
Back to top button