KorfbalNieuwsSport

Vido sluit minicompetitie af

WIERINGERWERF – Op zaterdag 26 juni werden de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld van de korfbalcompetitie. De D1 en de E1 van Vido mochten het opnemen tegen KZ uit Koog a/d Zaan en de D2 moest naar Alkmaar tegen Celeritas.

De E1 van Vido mocht deze speelzaterdag beginnen. Vido begon de wedstrijd en was nog zoekend naar de vrije spelers, waar KZ makkelijker elkaar kon vinden. KZ schakelde sneller van de verdediging naar de aanval, waardoor er diverse keren spelers vrij voor de korf kwamen te staan. Vido schakelde minder snel, waardoor KZ met rust een 9-0 voorsprong had. In de tweede helft werd Vido feller en kon meerdere keren de vrije speler onder korf vinden. Het was KZ die nog steeds de betere ploeg was, maar Vido bood meer weerstand en creëerde  kansen. De einduitslag werd uiteindelijk 16-4 voor KZ. Bij Vido werden de doelpunten gemaakt door Rik Schadee (3x) en Marliek Hoekenga. De strafworpenserie won Vido met 3-2; doelpunten aan Vido-zijde door Sara Schadee, Arsema Tesfalem en Ruben Verbruggen.

Na deze wedstrijd mocht de D1 hun kunsten vertonen ook tegen een team van KZ. De eerste aanval bestaande uit Roan Stokking, Joost Gouwenberg, Sabrin Jemal en Emma Gouwenberg startte fel en combineerde vlot met elkaar. De aangeef en afvangpositie werden goed neergezet waardoor zowel de jongens als de meiden in stelling konden worden gezet tot aanvallen. In het eerste kwart werd Joost meerder keren vrij gespeeld en hij kon maar liefst 4x scoren, waardoor er na 10 minuten al een mooie 4-0 voorsprong op het scorebord stond. Vido was de betere ploeg en de verdediging in het tweede kwart hield de boel goed op slot. De tweede aanval bestaande uit Maja Kobzdej, Floor Schellevis, Lennart Hoekenga en Tristan Struik had meer moeite om de vrije speler te vinden en creëerden hierdoor ook minder kansen. Door het goede verdedigingswerk ging de rust in met 4-0. Na rust kwam het eerste aanvalsvak weer in actie en bleek het combineren wederom goed te gaan.  Het was KZ die het eerste doelpunt in de tweede helft maakte, maar niet snel daarna was het Emma Gouwenberg met een ver afstandschot die 5-1 maakte. Met nog twee doelpunten van Joost Gouwenberg stond het 7-1 en ging de laatste 10 minuten in. Het tweede aanvalsvak combineerde nu ook beter en hierdoor konden er diverse kansen gecreëerd worden. Het werd 7-2, maar de treffer van Tristan Struik zorgde voor het laatste doelpunt waardoor de eindscore 8-2 voor Vido was; een verdiende overwinning.

De D2 van Vido ging naar Alkmaar en mocht het opnemen tegen Celeritas. Een gelijkopgaande en spannende wedstrijd zou dit gaan worden. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en pas in de laatste minuten werd de wedstrijd pas beslist.

Celeritas mocht de bal uitnemen in de eerste helft en was ook de ploeg welke als eerste de korf wist te vinden. Sterre Koopman zorgde voor de aansluitende treffer en na de 2-1 van Celeritas was het wederom Sterre die de gelijkmaker maakte. Het spel ging over en weer en kansen vielen aan beide kanten. Het was wederom Celeritas die de voorsprong nam, maar nu ook weer kwam Vido bij door een doelpunt van Zilvan Koopman 3-3. Met nog 5 minuten op de klok kon het nog alle kanten op gaan. Het was Celeritas welke uiteindelijk aan het langste eind trok door in deze fase 2 maal de korf te vinden en werd het helaas voor Vido 5-3 voor Celeritas. Een zeer spannende wedstrijd waarin heel hard gewerkt was.

Aanstaande woensdag is voor Vido de laatste reguliere training. In de maand juli op de woensdagmiddag van 15.30-16.30 uur organiseert Vido een korfbalinstuif binnen de campagne Zomerboost van Team Sportservice. Alle kinderen van de basisschool zijn van harte welkom op ons korfbalveld waar leuke korfbalspelletjes worden georganiseerd. Meer info op de korfbalverenigingvido.nl, Facebook of noordhollandactief.nl.