KorfbalNieuwsSport

Vido neemt de alle punten mee naar huis

WIERINGERWERF – De jeugdteams van korfbalvereniging Vido moesten zaterdag 2 oktober hun laatste uitwedstrijden spelen. De E1 moest naar DSO in Alkmaar, de D2 naar DTS in Enkhuizen en de D1 naar Groen Geel in Wormer.

De E1 moest als eerste in de ochtend spelen in Alkmaar. DSO was de tegenstander en de teams hadden elkaar nog niet eerder getroffen. De 4 van Vido mochten om 9.00 uur starten met de wedstrijd. Het was een wedstrijd waarin beide partijen kansen kregen, waardoor het een leuke opgaande wedstrijd werd. Het was DSO die voor de 1-0 zorgde, maar Vido sloot netjes aan met een tegentreffer; 1-1. Na de 2-1 voor DSO werd het weer 2-2. Zoals gezegd een gelijkopgaande strijd waarin DSO steeds de voorsprong pakte en Vido aansloot, maar na de 3-3 was het Vido die voor het eerst de voorsprong pakte en dit in het laatst aan uit wist te breiden naar een 5-3 overwinning. Een mooi resultaat voor het 4-tal uit Wieringerwerf. De doelpunten werden gemaakt door Zilvan Koopman 4x en Arsema Tesfalem 1x. De strafworpenserie werd afgesloten in een 1-1 gelijkspel.

De D2 ging naar Enkhuizen en moest het opnemen tegen DTS. Thuis werd deze wedstrijd gewonnen en na twee verloren duels hoopte de geelblauwen weer op een goed resultaat. Ook deze wedstrijd bleek Vido de betere te zijn van de twee en werd er door goed samenspel kansen gecreëerd. Het was Jens Schuijt die voor het eerste doelpunt zorgde. Op het zonnige veld van DTS wisten uiteindelijk Sterre Koopman nog 2x te scoren en Thijmen Roelofsen nog 3x. Het werd uiteindelijk een 6-1 overwinning voor Vido.

Om 11.00 uur moesten het 8-tal van Vido naar Wormer, waar het tegen Groen Geel moest spelen. Thuis werd met dikke cijfers gewonnen dus het vooruitzicht op een goed resultaat was er. Met deze insteek ging Vido de wedstrijd ook in, waardoor de concentratie en de scherpte hier en daar wat ontbrak. Hierdoor maakte Vido het zichzelf lastig waardoor Groen Geel Vido redelijk bij kon houden. In het eerste gedeelte kwam Vido wel met 3-0 voor, maar de rust werd ingegaan met een 5-3 voorsprong. Na de rust was de scherpte terug en zeker in het laatste gedeelte was Vido de veel betere van de 2. In de tweede helft liep Vido rap uit, waardoor de spanning uit de wedstrijd was. Het werd een 12-4 overwinning voor Vido. Doelpuntenmakers waren Emma Gouwenberg (4x), Joost Gouwenberg (3x), Tristan Struik (2x), Lennart Hoekenga (1x), Floor Schellevis (1x) en Maja Kobzdej (1x). Volgende week kan deze ploeg op eigen veld kampioen worden als zij van DSO uit Alkmaar weten te winnen.

Naast deze thuiswedstrijd moeten ook de E1 en de D2 thuis spelen. Hopen op een mooie zaterdag volgende week!