KorfbalNieuwsSport

Vido laat thuis punten liggen tegen GeelBlauw uit Wormer

WIERINGERWERF – Zaterdag 15 februari moesten de geelblauwen het opnemen tegen Groen Geel uit Wormer. In Wormer werd er met 4 spelers gewonnen (2 spelers waren toen ziek). Dit keer ook niet voltallig door de vakantie aan Vido-zijde was Julia van der Meer afwezig, de samenstelling van Groen Geel was ook anders. Vido nam de bal uit en het bleek dat Groen Geel een beweeglijke tegenstander was en wist ook als eerst te scoren. Joost Gouwenberg trok de stand gelijk door met een ver afstandsschot de korf te vinden; 1-1. Het spel ging over en weer al had Vido meer moeite om snel de vrijstaande speler te vinden; Groen Geel combineerde makkelijker.

Kansen vielen over en weer al bleef Vido erg zoekend. Voor rust wist Groen Geel nog 3x te scoren en Vido 2x door Joost Gouwenberg. Na rust was het eerst Groen Geel die scoorde maar door twee doelpunten achter elkaar van Joost Gouwenberg in het laatste kwart werd het toch weer erg spannend; 5-6. Helaas maakte de 5-7 voor Groen Geel een einde aan de hoop op een gelijkspel. Hard gewerkt, maar helaas geen punten voor Vido. De strafworpenserie werd gelijk met 2-2; doelpunten door Floor Schellevis en Vicky Zhu.

Zaterdag 7 maart is de eerstvolgende wedstrijd van Vido tegen Blauw Wit in Amsterdam. Na de voorjaarsvakantie zullen alle klassen van de basisscholen in Middenmeer tijdens de gymles bezoek krijgen van Korfbalkids. Vido werkte al eerder samen met Korfbalkids en zij hebben in het najaar van vorig jaar ook de scholen in Wieringerwerf bezocht  om de kinderen tijden de gymlessen kennis te laten maken met de korfbalsport. Nu gaat de korfbalsport dus ook gepromoot worden in Middenmeer. De week aansluitend aan deze gymlessen zal op woensdag 4 maart van 15.30 – 17.00 uur een instuif georganiseerd worden in de sporthal de Zuiderzeehal. Wij hopen op een mooie opkomst!