KorfbalNieuwsSport

Vido jeugd weer in competitie!

WIERINGERWERF – De jeugd van korfbalvereniging Vido heeft dit jaar de eerste officiële speelminuten gespeeld. Door de versoepelingen van de coronamaatregelen kon de KNKV toch nog een minicompetitie opzetten. Er zijn in totaal 3 speelzaterdagen waarop gekorfbald gaat worden, zodat de kinderen toch dit seizoen nog speelminuten kunnen maken.

Door het groeiend aantal kinderen kan er met 3 teams gespeeld worden een D 8-tal een D 4-tal en een E 4-tal.
Het E-team mocht de dag starten met een wedstrijd tegen Groen Geel uit Wormer. Voor alle kinderen was deze wedstrijd aan Vido-zijde de allereerste competitiewedstrijd. Na in het begin wat aftasten ging het overspelen steeds beter en kwam Vido zelfs met 2-0 voor door doelpunten van Daniël Keekstra en Marliek Hoekenga. De wedstrijd ging over en weer al bleek wel dat Groen Geel beter en sneller combineerde wat resulteerde in kansen aan de kant van de tegenpartij. Het werd vrij snel 2-2 en met de rust werd helaas tegen een achterstand aangekeken. Het bleef in de tweede helft lang 2-4 en 2-5, maar op het laatst vielen de doelpunten toch nog snel aan de kant van Wormer. De einduitslag werd uiteindelijk 8-2 voor Groen Geel. De strafworpenserie werd ook door Groen Geel gewonnen met 2-0. Een allereerste wedstrijd waarin hard gewerkt werd en ook heel veel geleerd is.

De tweede wedstrijd was Vido D2 tegen DTS D1 uit Enkhuizen. Vido startte voortvarend en schakelde supersnel van de aanval naar de verdediging. Veel kansen werden hierdoor gecreëerd, maar Vido was ongelukkig in de afronding. Het was Sterre Koopman die uiteindelijk de 1-0 op het scorebord zetten. Het schakelen naar onze eigen aanval ging echt goed, echter het omschakelen naar de verdediging daar vielen wat gaten waar DTS van profiteerde en zo keken de geel-blauwen tegen een 4-1 achterstand aan. Het tweede gedeelte van de eerst helft werd Vido weer wat feller en doelpunten van Thijmen Roelofsen, Zilvan Koopman en Jens Schuijt zorgden voor de gelijke stand en ook de ruststand. De nadruk in de rust lag op het afvangen van de eigen schoten en het sneller omschakelen naar de verdediging. Na rust werd het 5-4 en 6-4 door doelpunten van Rik Schadee en Zilvan Koopman. Het meidenteam van DTS bleef goed samenspelen en het werd 6-6. Het werd een spannende laatste paar minuten. Jens Schuijt zorgde voor de voorsprong, maar niet snel daarna stond het ook weer gelijk. Thijmen Roelofsen maakte de 8-7, maar vlak voor het eindsignaal maakte DTS de 8-8. De strafworpenserie was in het voordeel van DTS 4-2 (doelpunten aan Vido zijde werden hier gemaakt door Zilvan Koopman en Thijmen Roelofsen).

De laatste wedstrijd was de D1 tegen ook een team uit de Wormer; Groen Geel D3. Al snel bleek dat Vido een hele kluif zou hebben aan dit team. Groen Geel combineerde snel en zorgde door veel druk te leggen op de spelers dat een aantal spelers veel moeite had om vrij te komen. De Vido’ers werkten hard en na een 2-0 achterstand zorgde Emma Gouwenberg voor de aansluitende treffer na goed aanspelen van Joost Gouwenberg. De verdediging had zijn handen vol aan de beweeglijke spelers en de rust werd dan ook ingegaan met een 4-1 achterstand.

Na rust was het Floor Schellevis met een slimme omdraaibal die het enige doelpunt aan Vido zijde in de tweede helft maakte. Na de 4-2 creëerde Vido nog een aantal hele mooie kansen, maar helaas resulteerde dit niet in doelpunten. Groen Geel was echt de betere ploeg en door een paar onoplettendheidjes liep Groen Geel uiteindelijk uit naar een 10-2 voorsprong.

Helaas deze zaterdag niet al te veel wedstrijdpunten aan Vido zijde, maar zeker een erg leerzame dag waar hard geknokt is. Volgende week staan de wedstrijden voor de D1 tegen Furore in Assendelft op het programma en voor de E1 tegen ZKV in Zaandam.