KorfbalNieuwsSport

Vido E1 wint ook de laatste wedstrijd

WIERINGERWERF – Zaterdag 10 oktober moest alleen de E1 van Vido een wedstrijd spelen. De wedstrijd van de D1 is verplaatst naar volgende week. De E1 vertrok rond de klok van 9.00 uur richting Heerhugowaard waar om 10.00 uur de wedstrijd tegen Apollo begon.

Beide verenigingen hebben geel en blauw als clubkleuren en dan is de afspraak dat de uitspelende vereniging reserveshirts aan doet; Vido speelde deze keer in het wit. Apollo begon de wedstrijd goed, want meteen na het beginsignaal werd de korf opgezocht en maakte zij een doelpunt. Een snel doelpunt van de Heerhugowaarders en binnen de minuut keken de Vido’ers tegen een 1-0 achterstand aan. Gelukkig duurde het niet heel erg lang en maakte Zilvan Koopman de 1-1.  Beide ploegen waren in de eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd, maar doelpunten werden er voor rust niet meer gemaakt. Na rust was het Vido welke feller speelde en gretiger was op de bal. Dit resulteerde in diverse onderscheppingen, waardoor de korf weer kon worden opgezocht. Waar in de eerste helft de doelpunten nog niet echt vielen, lukte dit wel in de tweede helft. Het was wel Apollo welke als eerste de korf wist te vinden, maar helaas voor hun werd er in de verkeerde korf geschoten waardoor het punt voor Vido was. Hierna waren Zilvan Koopman (2x) en Sterre Koopman (3x) die door goed samenspel tot score konden komen. De eindstand was 7-1 in het voordeel van Vido. Net als vorige week werd het verschil gemaakt in de tweede helft. De strafworpenserie na de wedstrijd werd gelijk gespeeld met 2-2; doelpunten aan Vido-zijde werden gemaakt door Sterre Koopman.

De najaarscompetitie is voor de E1 van Vido nu gespeeld. Voor het eerst kwam dit team uit in de competitie en hebben het supergoed gedaan. Na de herfstvakantie worden de trainingen weer opgepakt nu niet meer op het veld, maar in de zaal. Volgende week zaterdag nog 1 veldwedstrijd dan gaan de D1 naar Zaandam.