KorfbalNieuwsSport

Twee pupillen teams in actie bij Vido

WIERINGERWERF – Nadat Vido al een paar jaar weer 1 team in competitie had is vandaag de primeur na jaren; 2 pupillenteams kwamen vandaag in actie. 1 pupillen D 8-tal en 1 pupillen 4-tal. Het pupillen E team kwam voor het eerst uit in wedstrijdverband en is in het nieuw gestoken door de Fa. Schadee en de Fa. Bork zorgde ervoor dat de D pupillen er ook weer piekfijn bij liepen.

In de ochtend moesten de D pupillen naar Assendelft waar zij tegen Furore moesten spelen. Vido speelde deze dag met 7 spelers; dus met 1 tekort. In het eerste kwart speelde Furore met 1 speler meer, maar daarna werd er in 1 vak 3 tegen 3 gespeeld. De kinderen van Furore waren bijna allemaal net iets groter en fysieker waar Vido het in de eerste helft moeite mee had. Vido liet zich een beetje overbluffen. Het was lastig om de bal vanuit de verdediging naar de aanval te krijgen, waardoor het scoren natuurlijk erg lastig wordt. Furore wist voor rust de korf 4x te vinden. In de tweede helft herpakte Vido zich erg goed en ging feller spelen. Hierdoor ging het overschakelen van het ene vak naar het andere vak veel beter en sneller. Vido creëerde meer kansen, maar Furore wist toch als eerste de korf te vinden. In het laatste kwart zorgde een goede verdediging van Vido ervoor dat Furore amper tot aanvallen toe kwam en kon er bij Vido naar kansen gezocht worden. 2 strafworpen aan Vido zijde werden helaas gemiste en uiteindelijk was het Julia van der Meer die het enige doelpunt voor Vido maakte. Een goede tweede helft zorgde ondanks het verlies voor een goed gevoel na de wedstrijd.

In de middag gingen de E pupillen naar Celeritas in Alkmaar. De 4 pupillen van Vido waren allemaal een stuk kleiner dan de kinderen van Celeritas wat het overgooien best lastig maakte. Beide teams verdedigden goed waardoor er in het begin niet heel veel kansen gecreëerd werden. In het eerste kwart werd er gescoord door Celeritas. Door het lengteoverwicht aan Alkmaarse zijde werd het schakelen van de verdediging naar de aanval erg lastig. Veel pases werden onderschept en dat maakte dat Celeritas meer kansen kon creëren. Een paar mooie kansen aan Vidozijde werden helaas niet benut en werd het uiteindelijk 7-0 voor Celeritas. De strafworpenserie na de wedstrijd werd gewonnen met 4-2. Een weekend waar helaas nog geen punten werden gepakt; volgende week beter dan spelen beide teams thuis spelen.