NieuwsSchaatsenSport

Schaatsdroogtraining start vanaf 2 september in Westerland

WESTERLAND – Als je schaatst, dan belast je je lichaam op een heel andere manier dan in het dagelijks leven. Dus als je veilig het ijs op wilt en schaatsblessures wilt voorkomen, dan is een goede voorbereiding van groot belang. Schaats je niet? Het is ook een prima training voor als je gaat skiën of als algemene training voor je lichaam.

Bij het schaatsen belast je vooral je benen, enkels en romp en is een goede balans van groot belang. Met specifieke oefeningen versterk je de spieren en krijg je meer balans, waardoor je de schaatsbewegingen gecontroleerd uit kunt voeren. Bij de schaatsdroogtraining worden de buik-rug-been-en enkelspieren getraind. Verder staan er balansoefeningen, schaatshouding, reactievermogen en explosiviteit op het programma. En tegelijkertijd werk je aan een betere conditie.

De trainingen vinden plaats bij de Waddenzee. Er wordt 6 x getraind op woensdagavond vanaf 2 september van 19.00 tot 20.00 uur. En 6 x op zondagochtend vanaf 6 september van 9.30 tot 10.30 uur. De kosten voor 6 trainingen bedragen € 50,00. Heb je interesse? Opgeven kan hier.

 

Laat meer zien
Back to top button