MountainbikenNieuwsSport

Mountainbike talent Scott Baijs vindt nieuw team voor komend seizoen

'Team KTM zoekt nog sponsoren'

WIERINGERWERF – Er leek een kleine kink in de kabel te komen voor wat betreft de sportcarrière van mountainbiker Scott Baijs. Na het eindigen van het avontuur bij een Belgisch mountainbiketeam moest hij op zoek naar een nieuw team om komend seizoen de wereldbekerwedstrijden te kunnen rijden.

Om dat mogelijk te maken sluit Baijs zich aan bij een nieuw opgerichte mountainbikeploeg uit het Friese Wolvega. Het team is gedeeltelijk opgezet door zijn familie. Moeder Inge, vader Arnold en broer Troy zijn namelijk ook bij het team betrokken.

Over zijn periode bij het Belgische team is Scott duidelijk. ‘Het team in België was niet zo’n fijne ervaring. Mijn doel was om veel mooie wedstrijden in het buitenland te rijden, maar ik deed vooral in lokale koersen mee. Het is totaal niet geworden wat ik ervan verwacht had. Het had namelijk een stap omhoog moeten zijn.’zegt hij in de Schager Courant.

Voor komend seizoen kiest hij voor het plezier. En dat is bij de nieuwe ploeg goed mogelijk. Ook kan hij nu wel de wedstrijden rijden die hij voor ogen had. Zo staan Alpenstad in Duitsland en Novemesto in Tsjechië op het verlanglijstje. Baijs is gemotiveerd. Hij heeft voor komend seizoen een lichtere fiets, die beter geschikt is voor het rijden van de koersen. In 2020 is Scott tweedejaars junior. ‘Dat betekent dat als het goed is ik weer in de top kan meedoen. Als eerstejaars is het altijd even aanpassen. Dan zit je net onder het niveau dat nodig is om aan te haken.’ Zijn broer Troy( 14) is eerstejaars nieuweling. Vader Arnold (49) rijdt dit jaar bij de masters 50+. De ploeg is nog wel op zoek naar sponsoren. Kijk voor meer informatie op de website van het team.

Laat meer zien
Back to top button