KorfbalNieuwsSport

Instuif bij Vido een succes!

WIERINGERWERF – Woensdag 4 maart was de instuif bij korfbalvereniging Vido. Nadat in november de kinderen van de basisscholen in Wieringerwerf een speciale korfbalgymles hadden gekregen werden, er voorafgaand aan de instuif, de basisscholen in Middenmeer bezocht. De korfbalgymlessen werden verzorgd door Korfbalkids.

Alle kinderen van de basisscholen in de Wieringermeer kregen via de korfbalvereniging een flyer als uitnodiging voor deze instuif. Veel kinderen hadden hier gehoor aan gegeven en in totaal waren er 40 kinderen aanwezig bij de instuif. De kinderen werden verdeeld over de bestaande groepen. De jongste kinderen uit groep 1 t/m 3 haakten aan bij de kangoeroe’s en F-pupillen en leerden via veel spelactiviteiten omgaan met de korf en de bal. De kinderen uit groep 4 en 5 kwamen bij de E2 en daar stond met name het doelpunten maken, samenspelen en partijtje centraal. Fanatiek werd er geprobeerd zoveel mogelijk doelpunten te maken. De kinderen van groep 6 en hoger werden ingedeeld bij de E1. Ook hier stond natuurlijk doelpunten maken en samenspel centraal al kwam hier meer het competitieve deel naar voren. Prachtig om te zien hoe fanatiek sommige kinderen al waren om het zo goed mogelijk te doen.

De instuif begon met een spel en eindigde met een eindspel waar alle kinderen uit alle drie de groepen aan meededen. Alle kinderen werden via een waardebon uitgenodigd om 4x gratis mee te gaan trainen. Wij hopen dat hier gehoor aan wordt gegeven. Voor de kinderen die niet op de instuif aanwezig waren en toch graag een keer bij de korfbal willen kijken; zij zijn natuurlijk van harte welkom tijden de reguliere training van 15.30-16.30 uur in de sporthal de Zuiderzeehal. Vido kijkt met een goed gevoel terug op de instuif en hoopt volgende week woensdag weer kinderen terug te zien!

Laat meer zien
Back to top button