NieuwsPaardensportSport

Indoor paardencross spektakel in Middenmeer

MIDDENMEER – Op zaterdag 15 en zondag 16 februari wordt er bij de Wieringermeerruiters in Middenmeer een spectaculaire indoor crosswedstrijd gehouden. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het NH Winter Eventing Cup, waarbij ruitercombinaties tegen elkaar strijden om de titel ‘beste cross combinatie van Noord Holland’.

‘Tijdens een indoor cross nemen de ruiters een combinatie van traditionele hindernissen en vaste hindernissen zoals boomstammen, picknicktafels, op- en afsprong, en dergelijke. Na het succes van zowel de indoor- als de outdoor cross van 2019 hebben we voor 2020 besloten om zowel de indoor- als de outdoorwedstrijd uit te breiden van een naar twee dagen per evenement. We zijn blij dat dit soort wedstrijden zo populair blijkt te zijn onder de ruiters in heel Noord Holland. Het is een ongelooflijke uitdaging om een cross parcours veilig en snel door te komen, leuk voor ruiter en paard, maar zeker ook voor het publiek. Volgend weekend belooft spectaculair te worden om naar te kijken, bezoekers zijn dan ook zeker welkom aan de Hoornseweg in Middenmeer.’ aldus voorzitter Ellis van Mook.

De indoor cross vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 aan de Hoornseweg 16 in Middenmeer. De eerste ruiters worden om 10.00 uur aan de start verwacht en de dag zal rond 16.30 uur worden afgesloten. Er wordt gesprongen in alle hoogtes, van BB voor de kleine pony’s tot en met M voor paarden (1.10 m hoog). Publiek is van harte welkom om te komen kijken, het parcours is goed te volgen vanuit de kantine waar warme chocolademelk met slagroom niet ontbreekt. Voor meer informatie over het evenement en de vereniging kan gekeken worden op www.wieringermeerruiters.nl .

 

Laat meer zien
Back to top button