KorfbalNieuwsSport

Helaas geen winst voor Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 8 januari stond de wedstrijd op het programma tegen HBC. HBC had 1 verliespunt meer dan Vido, dus deze wedstrijd ging om de koppositie in de poule. In Heemskerk werd om 10.00 uur het beginsignaal van de wedstrijd gegeven. Het eerste kwart begon Vido goed en creëerde regelmatig kansen, maar was helaas ongelukkig in de afronding. HBC combineerde goed maar wist dit eerste kwart niet te scoren. Na 10 minuten stond het dus ook nog maar 0-1 in het voordeel van Vido. Het tweede kwart kende meer doelpunten en ging het spel over en weer. Het werd 1-2 door Julia van der Meer en 1-3 door Joost Gouwenberg. Door een aantal minder goede passes aan Vido zijde kon HBC een speler vrij spelen voor de korf en wist deze kansen te benutten. Het was 3-3 met rust; een spannende pot.

De tweede helft kreeg Vido het wat lastiger met de passing en werd hier slordiger in. Joost Gouwenberg wist de 3-4 op het scorebord te zetten en daarna werd het weer 4-4. Het was wederom Joost die Vido op voorsprong zette en dit bleek ook de laatste keer te zijn dat Vido voor kwam te staan; 4-5. Door een aantal ongelukkige momenten in de wedstrijd waar Vido niet altijd wat aan kon doen wist HBC uit te lopen naar 8-5. Het laatste punt van Vido werd gemaakt door Joost. Uiteindelijk wat het 10-6 voor HBC; een geflatteerde uitslag aangezien beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren.

Teleurgesteld kwamen de Vido-spelers van het veld af; want wat hadden ze zin om hier de punten te pakken. Met nog 5 wedstrijden te gaan is nog wel alles mogelijk, want HBC staat dus nu maar 1 punt voor op Vido; maar het ligt nu niet meer in eigen handen. De strafworpenserie werd wel gewonnen met 4-2; doelpuntenmakers Julia van der Meer 2x en Emma Gouwenberg 2x. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Groen Geel uit Wormer op het programma.