NieuwsSportVoetbal

Flevo en DWOW pakken volle winst. Flevo bekert verder, DWOW met opgeheven hoofd eruit

WIERINGERMEER – Wie vandaag de lokale eerste teams van de Wieringermeer wilde bezoeken kon in Middenmeer terecht alwaar Flevo de degens moest kruisen met Hugo Boys. Om de verrichtingen van DWOW te volgen kon je terecht in Egmond waar Egmondia de tegenstander was.

Flevo wist vlak voor rust het net te vinden. 1-0, na een scrimmage in het doelgebied. Bij de start van de tweede helft vielen de doelpunten kort op elkaar. Nadat het 2-2 was geworden (penalty Mats Vrenegoor) zette Flevo goed aan. JO19 speler Levi Mupiri gaf een panklare voorzet op Sidney die fraai raak kopte. 4-2 werd het door een ander talent uit de JO19, Sonny Blok. Het werd nog even spannend toen Hugo Boys er 4-3 van maakte maar Flevo hield stand. Toen na de wedstrijd bleek dat SEW had verloren van Alkmaarsche Boys bleek deze overwinning van de Middenmeerders goud waard. Als groepswinnaar gaat Flevo naar de knock-out fase, een prima prestatie voor dit jonge elftal.

DWOW kende een goede ouverture tegen Egmondia. Met de rust stond DWOW al voor met 1-4 door goals van Jordi Doets (2 x), Chris Kemmeren en Kelvin Zomerdijk.  In de tweede helft ging DWOW door waar het de eerste helft mee was begonnen, scoren. Na een steekpass van Bauke Brandsma wist Jordi Doets zijn derde van de dag te maken. De wedstrijd eindigde in 2-5. Een prima uitslag voor de blauw-witten. Helaas bleek Schagen United geen fouten te hebben gemaakt waardoor DWOW als tweede eindigt en zich volledig op de competitie kan richten.