NieuwsSportVoetbal

Flevo en DWOW houden elkaar in evenwicht: 2-2

MIDDENMEER – In wat door sommigen al “de wedstrijd van het jaar” werd genoemd heeft DWOW een punt gepakt in Middenmeer. Vanaf minuut 1 was de spanning op het veld merkbaar. Dit resulteerde niet in hoogstaand voetbal aan beide zijden. Flevo leek op een gegeven moment toch voetballend beter met de situatie om te kunnen gaan en opende de score na een fraaie één twee met Freek Vrenegoor als aangever en Mike Zomerdijk als afmaker. De wedstrijd werd gekenmerkt door de nodige overtredingen. Daar een aantal spelers van Flevo een DWOW-verleden hebben en vice versa, werden er de nodige individuele wedstrijdjes afgewikkeld. Dit resulteerde in diverse gele kaarten. Gelukkig werd de wedstrijd geleid door een dame, mevrouw Steur, die de scherpe randjes er wat af kon halen. Ondanks wat dubieuze beslissingen, keurig verdeeld over de beide kemphanen, hield zij zich goed staande en voelde ze de wedstrijd prima aan.

Met de 1-0 werd er gerust. In de tweede helft kwam Flevo via een vrije trap van Freek Vrenegoor op 2-0 (zie filmpje) en leek het over en uit voor de Wieringerwervers. Leek, want de DWOW-spelers vonden nog een vat inspiratie voor een soort van slotoffensief. Na het nodige balwisselingen in de doelmond van Flevo werd de bal teruggelegd op de al klaarstaande Bassel Ahmed die vanaf de 16 fraai de aansluitingstreffer kon noteren. Deze goal werkte als doping. Bij een volgende uitbraak werd Martijn van Oers door keeper Mike Harms gevloerd. De penalty die erop volgde werd door Rick Buisman vakkundig verzilverd: 2-2. In het resterende kwartier waren er kansen over en weer waarbij Flevo nog het dichtst bij de overwinning was. Zover kwam het echter niet.

Na afloop waren de beide trainers niet ontevreden. De eerste reactie van Flevo trainer Patrick de Vries was: “Welkom in de derde klasse. Je kunt denken dat bij 2-0 de buit binnen is maar je ziet, bij een wedstrijd als deze waarbij ook andere factoren een rol spelen moet je met een punt misschien wel tevreden zijn”. Aan de andere kant kon DWOW-trainer Edwin Wittink opgelucht ademhalen na de inhaalslag die zijn team had gemaakt: “Als je bedenkt dat wij 5 kansen nodig hebben om te scoren en Flevo soms aan een ½ kans al genoeg heeft om het net te vinden ben ik trots op mijn jongens en het resultaat”.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button