NieuwsSportVoetbal

Flevo en DWOW heren in mineur, DWOW dames met blos op de wangen

WIERINGERMEER – Bij Kwiek ’78 in Avenhorn ging Flevo rusten met een 1-1 stand. Na 15 minuten scoorde junior Levi Mupiri en na 30 minuten maakte Kwiek fraai gelijk met een krullend schot. In een gelijkopgaande wedstrijd kon het de tweede helft alle kanten opgaan. De beide keepers speelden een uitstekende partij, de keeper van Kwiek werd zelfs man of the match. Toch werd keeper Mike Harms van Flevo geklopt middels een mooie stift van de Kwiek spits en werd het  1-2. Flevo probeerde het nog wel maar gescoord werd er niet meer.

Bij DWOW stond het in de rust 0-1 voor K.G.B. in Bovenkarspel.  In de tweede helft werd het zelfs 2-0. Martijn van Oers kon hierna de achterstand terugbrengen naar 2-1 met nog tien minuten te spelen.  Uiteindelijk werd de einduitslag  1-3 waardoor DWOW met de staart tussen de benen het KGB-complex kon verlaten. Op de vraag wat de teleurgestelde DWOW trainer Jeroen Bommels over de wedstrijd wilde vertellen was het antwoord eigenlijk veelzeggend: “elk woord is er één te veel”. “DWOW startte veel te slap, was ongeïnspireerd en was telkens een stap te laat”. “Waar de gemakzucht vandaan kwam was lastig de vinger op te leggen, in ieder geval trof DWOW in KGB een tegenstander die vanaf het begin van de wedstrijd wél liet zien volledig voor de winst te gaan”, zo had Bommels ervaren.  “Ik ben geen schoolmeester maar ik kon vandaag maar drie spelers een voldoende geven en dat is te weinig en loop je tegen zo’n nederlaag op” aldus de trainer. DWOW speelt volgende week thuis tegen Winkel en mag zich dan revancheren.

De DWOW-dames hebben in Medemblik de eerste 3 punten van het seizoen binnengehaald. Doelpunten waren er van Demi Siemelink, Demi Siemelink en….  Demi Siemelink. U leest het goed. Deze jongedame (16-jarig talent) scoorde een heuse hattrick (onbekend is of zij de wedstrijdbal uit Medemblik heeft weten te smokkelen). Toch benadrukt de DWOW woordvoerster dat het ook vooral een team-prestatie was. Zo hield de DWOW keepster Saadia Ayyad (dubbele woordwaarde) bij een 0-0 stand een penalty tegen.  Go Girls!