NieuwsSchaatsenSport

Evelien Vijn pakt Nationale titels op de 1500 meter en Mass start op NK junioren

WIERINGERWERF – Evelien Vijn is knap tweede geworden op het NK allround voor junioren in Enschede. Op zaterdag 1 en zondag 2 februari streden de beste junioren van Nederland om de nationale titel. Vijn die uitkwam bij de Dames B junioren ging de strijd aan op de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter en 3000 meter. Daarnaast nam ze ook nog deel aan de Mass start, maar die telt niet mee voor het klassement.

De zaterdag verliep goed voor Evelien Vijn. Ze behaalde een tweede plaats op de 500 meter en een eerste plaats op de 1500 meter. Zondag moest eerst de 1000 meter worden verreden. Daar werd ze opnieuw tweede. Bij de 3000 meter werd opnieuw duidelijk dat Evelien haar kracht op de langere afstanden ligt. Ze bleef haar naaste concurrent Chloé Hoogendoorn ruim 3 seconden voor. Uit eindelijk bleek het net niet voldoende om het eindklassement te winnen en moest ze genoegen nemen met een tweede plaats. Maar lang zat ze niet bij de pakken neer, want Evelien sloot het weekend sterk af door de Mass start op haar naam te zetten.

Nadat ze in december al de nationale titel op de 3000 meter op haar naam zette, voegde ze daar dit weekend met haar winst op de 1500 meter de Mass start nog twee titels aan toe. Kortom een mooi sportweekend voor de talentvolle sportvrouw uit Wieringerwerf.


Laat meer zien
Back to top button