NieuwsSportVoetbal

DWOW kraakt SEW in tweede helft, Flevo wint soepeltjes van MOC

WIERINGERMEER – DWOW speelde deze middag tegen SEW in Nibbixwoud. Er werd gerust met 2-2. Voor DWOW scoorden Martijn van Oers (na steekpass Chris Kemmeren) en Jordi Doets (tegenstanders verwachten buitenspelval te gebruiken, maar dit mislukte jammerlijk). In de tweede helft dacht Martijn van Oers, ik heb toch ook een linkerbeen, laat ik die eens gebruiken, met een fraai doelpunt en 2-3 als gevolg. Chris had nog een assist tegoed uit de eerste helft. Via een snelle aanval scoorde Chris de 2-4 na de beloofde assist van Martijn in de 57e minuut. Nog geen 5 minuten daarna scoorde Chris ook zijn tweede, na een voorzet van Sylvan Schipper, 2-5. Na een uitglijder van de DWOW keeper (de bal rolde zo over de handen) kwam SEW aan een gemakkelijk tegendoelpunt 3-5. DWOW wilde SEW niet terug in de wedstrijd laten komen en maakte al snel de eindscore 3-6 (doelpunt Mike Zomerdijk).

MOC – Flevo. Met de rust stond het al 0-2 voor Flevo (doelpunten Sidney Schaafstra en Niels van Nieuwenhuyzen). Na de rust schoot MOC uit de startblokken. Dit resulteerde in diverse goede kansen. De keeper van Flevo, het 17-jarige talent Mike Harms (zijn vader Ruud was vroeger ook keeper bij Flevo maar die is nooit verder gekomen dat het vierde), wist in het dolle MOC kwartiertje het doel keurig schoon te houden. Sidney gooide daarna met een prima doelpunt de wedstrijd in het slot: 0-3 en dat was tevens de eindstand.

DWOW dames 1 vond in KFC een te sterke tegenstander. Met een 0-3 eindstand op de borden eindigde dit treffen.