KorfbalNieuwsSport

D1 en E1 pakken punten bij Vido

WIERINGERWERF – Zaterdag 14 mei stonden er 3 uitwedstrijden op het programma voor Vido. De E1 mocht al om 9 uur aantreden tegen Apollo in Heerhugowaard. Dit keer in witte shirts, Apollo draagt ook de geel blauwe clubkleuren, begon Vido de wedstrijd.

De hele eerste helft ging gelijk op en bleef het lang spannend. Apollo kwam met 1-0 voor, maar voor rust werd het 1-1 door Daniël Keekstra. Na rust ging Vido voortvarend van start en bleek het de betere van de twee ploegen te zijn. Na de 2-1 gemaakt door Arsema Tesfalem kon Vido goed doorpakken en trok de wedstrijd naar zich toe. Het werd een 5-1 overwinning voor Vido; de andere doelpunten werden gemaakt door Suhair Jemal en nog een keer Daniël Keekstra. De strafworpenserie werd ook gewonnen en deze met 2-1. Een prachtig resultaat weer voor dit team.

Het tweede team welke in actie kwam was de D2; zij mochten naar OKV in Oostzaan. Dit team zit in een zware poule, waarbij echt heel hard gewerkt moet worden om punten te kunnen gaan behalen. De Vido’ers begonnen voortvarend en kwamen vrij snel met 2-0 voor door doelpunten van Thijmen Roelofsen en Sterre Koopman. Het werd 1-2 en 1-3 door Jens Schuijt. Een prachtige start van de wedstrijd. Helaas kwam OKV terug tot 3-3 en daarna bleek ook dit team toch een maatje te groot te zijn. Vido bleef strijden en maakte een aantal mooie doelpunten, maar kon niet voorkomen dat OKV met de winst ervan door ging. Uiteindelijk werd het 17-7 voor OKV. De doelpunten voor Vido werden gemaakt door Thijmen Roelofsen (4x), Sterre Koopman (2x) en Jens Schuijt. Hopelijk kan dit team volgende week thuis weer wat punten pakken. De laatste wedstrijd was de wedstrijd van de D1 in Uitgeest tegen Stormvogels.

Om 12 uur toen het zonnetje hoog stond mochten de geelblauwen starten. Stormvogels was beweeglijk en Vido moest zich hier op instellen net als de diepe ballen die af en toe gespeeld werden. Vido had zeker in het begin moeite om de bal snel op te spelen en maakte doordat zij minder beweeglijk was het zichzelf wat lastig. Het was Stormvogels die dan ook op een 2-0 voorsprong kwam. Na het eerste kwart kwam Vido beter in de wedstrijd en het was 2x Maja Kobzdef die zorgde dat de stand weer gelijk kwam. Ook met deze stand werd de rust ingegaan. Benadrukt op het goed aanspeelbaar zijn van elkaar en het goed vrijlopen. In de tweede helft ging dit een stuk beter, waardoor het gevaarlijker werd en Vido meer grip kreeg op de wedstrijd. Het was net na rust dat Chimene Koghee met een prachtig afstandsschot de voorsprong voor Vido op het bord zetten. De verdediging hield het goed dicht en in de aanval kwamen er meer kansen. Joost Gouwenberg scoorde 2x achter elkaar en het was 5-2 voor Vido. De laatste aanval wist helaas niet meer te scoren, maar zette wel goede aanvallen neer. Het gehele team werkte hard voor en met elkaar. De einduitslag werd 5-3 in het voordeel van Vido. Een mooie wedstrijd!
In de middag organiseerde de vereniging een priktoernooi. Twee korven staan daarbij tegenover elkaar waarbij onder elke korf een team staat. Degene die als eerste 10 doelpunten bij de tegenoverliggende korf heeft gescoord heeft die ronde gewonnen. Uiteindelijk kwam er een winnaar uit de bus welke met een leuk prijsje naar huis ging. Een mooie korfbaldag bij Vido! Volgende week spelen alle teams thuis.