KorfbalNieuwsSport

D-pupillen winnen bij Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 17 september stonden er uitwedstrijden op het programma bij Vido. De C1 moest tegen BEP in Purmerend, de D1 tegen Furore uit Assendelft en de D2 naar HBC in Beverwijk.
Tussen en in de buien en met zon werden de wedstrijden gespeeld.

De D1 en de D2 moesten beide om 9.30 uur beginnen. De D1 speelde hun eerste competetitiewedstrijd, omdat vorige week niet door was gegaan. Ook voor het eerst in 2 vakken en wat ging dit goed. Met maar liefst 7-1 werd gewonnen van Furore. Vido kwam door doelpunten van Sterre Koopman en Arsema Tesfalem voor. Het werd 1-2, maar Vido bleef goed spelen en kansen creëren. Af en toe moest er gescholen worden voor de heftige buien (soms zelfs met hagel), maar dan kon Vido niet weerhouden om door te gaan met scoren. Uiteindelijk werd het dus 7-1 in het voordeel van Vido. Doelpunten werden gemaakt door Sterre Koopman (2x), Thijmen Roelofsen (2x), Joëlle van Wordragen (2x) en Arsema Tesfalem.

De D2 speelt 4 tegen 4 in 1 groot vak en ging met 5 spelers naar Beverwijk. Waar vorige week tegen de grote kinderen van WWSV werd verloren, mochten ze het nu opnemen tegen de oranje shirts van HBC. In de eerste kwart wist alleen Dennis Booden te scoren; 0-1. In het daarop volgende kwart werd niet gescoord en zo werd de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong. De tweede helft werd meteen spannend door de gelijkmaker van HBC. Met nog een 10 minuten op de klok stond het nog gelijk en was het dus heel spannend. Daniel Keekstra en nog een keer Dennis Booden zorgden voor de 2-1 en 3-1 voor Vido. Een prachtig resultaat!

De C kwam als laatste op de zaterdagochtend in actie. Tegen BEP werd vorig jaar in de D ook al twee keer gespeeld en dit waren altijd erg spannende wedstrijden. Het team nu was grotendeels gelijk aan het vorige seizoen dus het zou een leuke wedstrijd gaan worden. BEP kwam al vrij snel met 1-0 voor. Het elkaar vrijspelen in de eerste aanval ging moeizaam door het goed voorverdedigend werk van BEP. BEP kwam op 2-0. Vido werkte hard en het tweede aanvalsvak kon de 2-1 en de 2-2 maken door twee doelpunten van Julia van der Meer (kansje onder de korf en een strafworp). Met deze stand werd ook de rust ingegaan. Na de rust maakte Joost Gouwenberg de 3-2 via een doorloopbal. Het werd weer 3-3. Kansen vielen er over en weer, maar het was toch BEP weer die de voorsprong pakte. In de laatste 5 minuten kreeg Vido veel kansen en zat de gelijkmaker in de lucht, maar helaas kon Vido de gelijkmaker niet maken. Een goede wedstrijd met teams die aan elkaar gewaagd waren. Volgende week 24 september spelen alle teams weer thuis.