KorfbalNieuwsSport

D-pupillen Vido oefenen met 2 vakken

WIERINGERWERF – Zaterdag 22 augustus stond er sinds lange tijd weer een wedstrijd op het programma bij Vido. Om 8.45 uur vertrokken de geelblauwen naar Castricum waar geoefend werd tegen de D-pupillen van Helios. Beide teams spelen dit seizoen voor het eerst in 2 vakken. De voorgaande seizoenen speelden de teams nog in 1 vak (monokorfbal) waar snel geschakeld moest worden tussen de aanval en de verdediging. Bij 2 vakken zijn er 4 spelers die in een vak alleen gaan aanvallen en de andere 4 spelers gaan in het andere vak alleen verdedigen. De duur van de wedstrijd is 2x 25 minuten waarbij na 12,5 minuut gewisseld wordt van vak en functie. Op deze manier kan iedereen even lang aanvallen en verdedigen. Wanneer de jeugd weer groter is zal het wisselen om de 2 doelpunten gaan gebeuren. Voor beide ploegen dus een wedstrijd in een nieuwe setting en dus erg leerzaam om voor de start van de competitie even te oefenen.

De wedstrijd begon om 10.00 uur en de grootte van het veld was even wennen. Het waren langere stukken die overbrugt moesten worden, zowel rennend als met de bal. Beide ploegen creëerden wat kansen al was het nog wat aftasten. Het was Joost Gouwenberg die voor de 1-0 zorgde. Voor rust waren en voor beide ploegen meerdere kansen, maar de rust werd ingegaan met de 1-0 voorsprong. Na rust werd het 1-1 en 2-1 voor Helios. Emma Gouwenberg zorgde voor de 2-2 en werd het spannend. Helaas voor Vido wist Helios toch nog 1x de korf te vinden en ging er in deze oefenwedstrijd met de winst vandoor.

Een wedstrijd waarin iedereen kon proeven aan de 2 vakken en alle kinderen erg hard hebben gewerkt. Nog een aantal keer kan er getraind worden voordat op 5 september de competitie gaat starten. Vido is er klaar voor!