KorfbalNieuwsSport

Competitie van start voor Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 10 september was de start van het nieuwe seizoen in de korfbalcompetitie. Bij Vido begon deze in eerste instantie met 3 thuiswedstrijden. Helaas kon ZKC, de tegenstander van de D1, geen team op de been brengen en werd deze wedstrijd niet gespeeld. In overleg zal deze op een ander moment gespeeld gaan worden. De C1 mocht om 10.15 uur het spits afbijten tegen DSO uit Alkmaar. Al snel in de wedstrijd bleek dat Vido de betere was van de twee. Joost Gouwenberg scoorde in de allereerste aanval al het eerste doelpunt. Doordat het aanbieden naar de bal wat minder soepel ging, maakte Vido het zich wat lastiger en kon hierdoor niet echt lekker in de wedstrijd komen. Kansen werden wel gecreëerd, maar moeizaam. Het werd uiteindelijk 4-0 met rust. De tweede helft was feller en werd de diepte meer gezocht in de passing waardoor het veld meer open kwam te liggen en daardoor ook meer kansen kwamen. Veel kansen kreeg Vido en de teller bleef uiteindelijk op 10 staan. De einduitslag was 10-1 voor Vido. Doelpuntenmakers Maja Kobzdej 5x, Joost Gouwenberg 3x, Emma Gouwenberg 2x.

De tweede wedstrijd was Vido D2 tegen WWSV D1. WWSV had een aantal zeer lange dames wat het erg lastig maakte in het overgooien. Vido werkte hard, maar kon niet voorkomen dat de rust werd ingegaan met een 3-0 achterstand. Na rust was het zelfde beeld dat WWSV de betere was van de twee. Ondanks het lengte overwicht, speelde Vido goed en bleef tot het einde toe hard werken. Dit harde werken resulteerde in twee mooie doelpunten van Joelle van Wordragen en Emma Gouwenberg. Naast deze twee doelpunten werd de korf meerdere keren gevonden, maar helaas kwamen hier geen doelpunten uit. De uitslag werd 10-2 in het voordeel van WWSV. WWSV was de betere, maar Vido speelde goed en dat wordt meegenomen naar volgende week.
Volgende week staan er 3 uitwedstrijden op het programma.