KorfbalNieuwsSport

Alle korfbalpunten blijven in Wieringerwerf

WIERINGERWERF –  Zaterdag 12 september stond de tweede ronde op het programma van de  najaarscompetitie seizoen 2020-2021. 2 wedstrijden werden er gespeeld aan de Dr. Tamsmalaan; om 9.45 uur de E pupillen tegen Sporting Andijk en om 11.00 uur de D pupillen tegen DSO uit Alkmaar. De E’tjes mochten dus als eerste het veld betreden. Vorige week nog verloren tegen de lange kinderen van Celeritas uit Alkmaar; nu een team welke uit alleen meisjes bestond van Sporting Andijk uit Andijk.

Snel in de wedstrijd bleek dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en er kansen over en weer vielen. Vido creëerde al snel een aantal kansen en het was Zilvan Koopman die de openingstreffer maakte; 1-0 voor Vido. Het nog natte gras zorgde voor nogal wat glijpartijen aan de zijde van Sporting Andijk, maar door de afschaffing van de steunbalregel; mocht er gewoon weer opgestaan worden en doorgespeeld worden. Kansen vielen er aan beide kanten en het werd 1-1. Voor rust wist Jens Schuijt nog te scoren en werd met een voorsprong de rust ingegaan. In de tweede helft ging het schakelen van de verdediging naar de aanval aan Vido-zijde steeds beter en werd de korf regelmatig gevonden. Helaas werd er nog te vaak te onrustig geschoten, maar ook een aantal mooie kansen welke er niet ingingen. In de tweede helft werd niet meer gescoord en werd de eindstand 2-1 voor Vido. Een mooie winst! De strafworpenserie na de wedstrijd werd een gelijkspel; 2-2 (doelpunten werden gemaakt door Zilvan Koopman en Sterre Koopman).

Om 11.00 uur mochten de D-pupillen proberen om ook de 2 wedstrijdpunten in Wieringerwerf te houden. Vorige week verloor ook dit team, maar ook voor hen weer een nieuwe wedstrijd met een nieuwe tegenstander. Ook vandaag speelde Vido met 1 speler tekort vanwege de preventieve maatregelen van Corona. Vido begon deze wedstrijd gretiger dan vorige week en dit resulteerde in een beter vrijlopen en samenspel. In het eerste kwart, elke kwart duurt 12,5 minuten, zorgde Floor Schellevis voor de openingstreffer. Vlak daarna werd het 1-1 en wisselden de vakken van functie. Het aanvalsvak welke nu in de aanval kwam moest het met zijn drieën opnemen tegen 4 spelers van DSO. Toch was het Joost Gouwenberg die als eerst na deze wissel wist te scoren uit een kansje vlakbij de korf. Het werd 2-2, maar door nogmaals Joost Gouwenberg met een prachtig afstandsschot gingen de geelblauwen met een 3-2 voorsprong de rust in. Na rust mocht het andere vak van Vido weer gaan aanvallen en in de rust werd aangegeven meer van afstand te gaan schieten. Floor Schellevis nam deze tip ter harte en scoorde door te schieten van grote afstand; 4-2. De drie verdedigers in het andere vak maakte het de 4 van DSO erg lastig en onderschepten met regelmaat de bal, zodat Vido weer kon gaan aanvallen. Het was Julia van der Meer welke met een kansje onder de korf de stand naar 5-3 bracht. Richting het einde van de wedstrijd wist DSO nog eenmaal te scoren en werd de eindstand 5-3 voor Vido. Een zeer leuke wedstrijd waarin Vido terecht de winnaar was.

Een succesvolle zaterdag voor korfbalvereniging Vido. Volgende week staan de thuiswedstrijden Vido E1 – Apollo E2 en Vido D1 – ZKV D1 op het programma.