GemeentenieuwsNieuws

Update maatregelen Hollands Kroon in verband met coronavirus

De nieuwe maatregelen van de gemeente Hollands Kroon op een rijtje:

Campings in Noord-Holland-Noord
Om verdere verspreiding van het Coronavirus in onze gemeente zo goed mogelijk tegen te gaan was vandaag in de media te lezen dat campings in Noord-Holland-Noord gesloten zouden worden. Hier brengen wij graag een nuance in aan. Er zijn 3 soorten campings:

  • Campings met sanitaire voorzieningen waar verschillende camping gasten gebruik van maken. Deze campings worden gesloten.
  • Campings met accommodaties die beschikken over vaste sanitaire voorzieningen zoals bijvoorbeeld chalets of vakantiehuisjes. Deze campings kunnen open blijven.
  • Campings met een combinatie van bovenstaande twee. De openbare sanitaire voorzieningen worden in dat geval gesloten. De camping blijft alleen open voor gasten en accommodaties die zelf beschikken over vaste sanitaire voorzieningen.

Nieuwe Noodverordening COVID-19
Op 26 maart 2020 is de nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord vastgesteld. Met deze noodverordening geeft de Veiligheidsregio de maatregelen rond het coronavirus vanuit de Rijksoverheid voor ons gebied vorm. De noodverordening is op 26 maart 2020 inwerking getreden. De “Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord” van 16 maart 2020 is op 26 maart 2020 ingetrokken.

Aanwijzingsbesluit toezichthouders Noodverordening COVID-19
Het ”Besluit tot aanwijzing toezichthouders in verband met de uitvoering Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord 26 maart 2020” is vastgesteld. Met dit besluit zijn de personen aangewezen die belast zijn met het toezicht op de naleving van de Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Noord-Holland Noord 26 maart 2020 en die bevoegd zijn tot het geven van aanwijzingen ter handhaving van deze noodverordening.

Het Besluit tot aanwijzing toezichthouders in verband met de uitvoering Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Noord-Holland Noord van 20 maart 2020 is op 26 maart 2020 ingetrokken.


Ook geen recreatieverkeer in haven Den Oever

Alle recreatieverkeer in de haven van Den Oever is verboden. Hollands Kroon volgt hierin de landelijke regels rond het aanmeren van de beroepsvaart. Dus ook verzoeken van beroepsvaartuigen met meer dan 3 personen aan boord om aan te meren, worden geweerd. Het verbod geldt tot 1 juni.

Verplaatsing afgelaste evenementen naar najaar niet mogelijk
De nieuwe maatregel waarbij evenementen tot 1 juni niet doorgaan, leidt weer tot afgelastingen. Momenteel belt de gemeente alle mensen, die een vergunning hebben gekregen voor een evenement dat nu niet doorgaat. Daarbij moet men ook melden dat het verplaatsen van de evenementen naar het najaar niet mogelijk is. Dit komt omdat er dan al evenementen gepland staan. Door deze eraan toe te voegen, legt dat vanwege  veiligheidsredenen teveel druk op de politie en hulpdiensten.

4 en 5 mei en 75 jaar bevrijding
Door de corona maatregelen kunnen activiteiten rondom de bevrijding helaas ook niet doorgaan. 4 en 5 mei krijgen daardoor in 2020 een heel ander karakter dan in voorgaande jaren. Organisatoren kijken wel of verplaatsen mogelijk is. Door de onzekere tijd is daar nu nog weinig over te zeggen.

In ieder geval gaat de gemeente Hollands Kroon met 4 en 5 mei comités bespreken of en welke mogelijkheden er zijn om 75 jaar bevrijding te herdenken. Dit binnen de nu geldende maatregelen. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft het doel om op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid stil te staan bij het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden.

Laat meer zien
Back to top button