Agrarisch nieuwsNieuws

Uitkomst onderzoek: ‘Omstandigheden in Hollands Kroon zeer gunstig voor de agrarische sector’

HOLLANDS KROON – De afgelopen weken heeft de Amsterdam Green Campus een onderzoek uitgevoerd naar de agrarische sector in Hollands Kroon. Samen met LTO Noord Hollands Kroon gaf de gemeente Hollands Kroon hier opdracht voor. Op basis van interviews en een enquête is uitgezocht wat de agrarische sector nodig heeft voor de toekomst, en hoeveel ruimte daarvoor nodig is. Ruim 200 agrarisch ondernemers hebben de enquête ingevuld, waarmee een beeld is gevormd hoe de sector er in Hollands Kroon voor staat, en wat er voor nodig is om een goede toekomst tegemoet te gaan.

Belangrijkste uitkomst is dat we in Hollands Kroon een professionele innovatieve productiesector hebben. En dat de omstandigheden in dit gebied zeer gunstig zijn voor de agrarische sector. De opgave voor de komende jaren is de samenwerking op te zoeken, zowel binnen de sector als met de overheid om meer kennisontwikkeling te bevorderen om uiteindelijk te bereiken dat we tot de meest innovatieve agrarische sector van Nederland behoren. Lees het volledige onderzoek hier

De gemeente en LTO Noord Hollands Kroon gaan graag verder in gesprek met de ondernemers om te bespreken hoe hier invulling aan gegeven kan worden. Eind augustus wordt hiervoor een open uitnodiging naar alle agrarisch ondernemers. Hoe dit georganiseerd zal worden is mede afhankelijk van de mogelijkheden die er op dat moment zijn vanuit de maatregelen rondom het coronavirus.

Laat meer zien
Back to top button