Nieuws

Rotary Radboud Medemblik verkoopt Opperdoezer Rondes voor een goed doel

MEDEMBLIK – Rotary Radboud Medemblik verkoopt vanaf 2 juli Opperdoezer Rondes voor een goed doel. Het hoofddoel van dit jaar is het sponsoren van de transportkosten van Stichting Caritas Ukraine-Holland. Zo zorgen we ervoor dat hulpgoederen ook echt in Oekraïne komen! De aardappels zijn verkrijgbaar bij Lodge 61 en de webshop van Rotary Radboud.

Al ruim 30 jaar verkoopt Rotaryclub Radboud Medemblik jaarlijks Opperdoezer Rondes voor een goed doel. Dankzij goede contacten met de telersvereniging kan de club ze al vroeg in het seizoen voor een gunstige prijs inkopen. Het verpakken doen ze zelf, waardoor de kosten laag zijn en er een mooi bedrag per zak overblijft voor het goede doel.

Het hoofddoel van dit jaar is Stichting Caritas Ukraine-Holland. Deze Stichting verzorgt al vele jaren transporten met hulpgoederen naar ziekenhuizen en kinderinstellingen in de Ukraine. De dramatische ontwikkelingen van de afgelopen tijd hebben de noodzaak van de transporten verhoogd, maar helaas ook de brandstofprijzen. Er zijn vele materialen gedoneerd, maar er is ook veel geld nodig om de transporten te bekostigen. Daarom is het hoofddoel van dit jaar het sponsoren van de transportkosten. Samen met de kopers van de power-pieper wil Rotary Radboud ervoor zorgen dat de hulpgoederen ook echt in Oekraïne komen. Elke kilo Opperdoezers brengt het transport 1,5 kilometer dichterbij de ontvangers.

Help ons mee om anderen te helpen en wordt ook een kilometervreter.

De Opperdoezer Rondes van Rotary Radboud zijn vanaf 2 juli direct verkrijgbaar bij Lodge 61 in Medemblik en nu al te bestellen via de webshop op  https://www.rotaryradboud.nl/actie .  Een zak van 5 kilo kost 9 euro en voor 2,5 kilo betaal je 6 euro. Ben je niet zo’n aardappeleter, maar wil je wel dit project steunen? Via de webshop kun je ook een donatie doen.

Rotary Radboud is een club die bestaat uit mannen en vrouwen tussen de 35 en 75 jaar oud uit allerlei verschillende beroepsgroepen. Inzet voor de maatschappij is één van de pijlers van de club, naast onderlinge vriendschap en het delen van kennis. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een keer vrijblijvend te komen kijken. Meer informatie staat op www.rotaryradboud.nl.

Laat meer zien
Back to top button