GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Wie wordt de winnaar Stimuleringsprijs Cultuur 2022?

HOLLANDS KROON – Op woensdag 15 juni wordt de winnaar bekend gemaakt van de Stimuleringsprijs Cultuur van Hollands Kroon in 2022.

De genomineerden zijn:

  • DinaMusic;
  • Meerpeen Theater;
  • Kunsthuis Steengoed;
  • De Rock ’n Roll Fabriek.

Ontvangst
Na ontvangst vanaf 19.30 uur in dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard zal Nienke Staal twee eigen composities ten gehore brengen. Nienke Staal is een singer-songwriter uit Hollands Kroon.

Presenteren van de juryrapporten
Hierna gaat het officiële deel van start. Te beginnen met een welkomstwoord door Ton van der Winden, covoorzitter Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK). Voorzitter vakjury Lia Rienks en jurylid Willem Messchaert presenteren vervolgens de juryrapporten van de vier genomineerden.

Bekendmaking van de winnaar
Hierna maakt wethouder Cultuur Theo Meskers de winnaar Stimuleringsprijs Cultuur Hollands Kroon 2022 bekend. Hij zal een certificaat overhandigen en daarmee symbolisch het geldbedrag van € 2.500,- als prijs. De winnaar ontvangt ook nog een cultuurbox. Dit is een doosje met daarin adressen van lokale kunstenaars voor het aankopen van een kunstwerk ter waarde van maximaal € 500,00.

Bijeenkomst bijwonen?
De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Bijwonen kan maar vooraf aanmelden is nodig. Dit kan via email naar cultuurprijshk@gmail.com onder vermelding van het aantal personen.

Laat meer zien
Back to top button