NieuwsRegionaal nieuws

Week tegen Kindermishandeling 2021

REGIO – Jaarlijks worden in Nederland naar schatting minimaal tussen de 90.000 en 127.000 kinderen verwaarloosd, mishandeld of misbruikt en zijn er nog tientallen kinderen die sterven door kindermishandeling.* Niet alle gevallen worden gesignaleerd. De cijfers kunnen volgens onderzoekers daardoor hoger uitvallen. Tijdens de Week Tegen Kindermishandeling vragen wij aandacht voor het veel te hoge aantal kinderen dat onveilig opgroeit in Nederland.

Het houdt niet op, totdat jij iets doet
Wegkijken en doen alsof kindermishandeling niet bestaat is niet oké. Jij kunt ook iets doen om ervoor te zorgen dat een eerste stap wordt gezet en de cirkel van geweld tegen kinderen wordt doorbroken. Maak jij je zorgen over een persoon of situatie? Via www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips en handvatten.

Campagne ‘Doorbreek Jij de stilte?’
Op initiatief van collega-instelling Veilig Thuis Utrecht is de campagne ‘Doorbreek JIJ de stilte?’ gelanceerd met de impactvolle campagnevideo over Merel de prinsessenridder. Doel van de campagne is het doorbreken van de stilte en je oren en ogen te openen voor kindermishandeling. Een kind dat ineens veel stiller of juist heel onrustig is, angstig is, blauwe plekken heeft of structureel geen lunch mee naar school krijgt. Het kunnen allemaal tekenen van kindermishandeling zijn.

Over Veilig Thuis
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling. In Nederland zijn er 26 regionale Veilig Thuis organisaties. Iedereen kan hier terecht voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over de veiligheid van iemand anders kun je een beroep doen op Veilig Thuis, ook als professional. Of je nu vragen en vermoedens hebt, of het zeker weet. Je zorgen delen is een belangrijke eerste stap. www.veiligthuisnhn.nl | 0800-2000 (gratis) | 088-0100502 (lokaal tarief).

Laat meer zien
Back to top button