NieuwsRegionaal nieuws

Waarschuwing voor nepbrieven en nep-SMS’jes van de GGD en RIVM

NOORDKOP – Er gaan nepbrieven rond van GGD GHOR Nederland en nep-sms-berichten van het RIVM. Daar willen we voor waarschuwen. In de brieven wordt staat dat GGD GHOR Nederland in samenwerking met RIVM en het ministerie van VWS mensen benadert voor onderzoek naar de werking van vaccins. Het gaat om een ‘loting’ om deel te nemen aan een controlegroep voor onderzoek naar vaccins. In deze brief staat dat de ontvanger binnenkort een inlogcode krijgt. Ook moet u een vragenlijst invullen.

De GGD vraagt u deze brief te negeren en geen inlogcodes te gebruiken. Mogelijk proberen mensen zo geheime informatie van mensen te verzamelen.

Bij twijfel, neem contact op
Twijfelt u of een brief echt afkomstig is van GGD GHOR Nederland? Neem dan contact op met de koepelorganisatie: 030-2523004. In de sms-berichten staat dat ‘u op een locatie bent geweest, waar 22 coronagevallen zijn gemeld en dat u wordt gebeld door een medewerker van de GGD’. De sms’jes lijken van het RIVM, maar dat is dus niet het geval. De organisatie zegt dat ze mogelijk worden verzonden door kwaadwillenden die uit zijn op bankgegevens.

Als u een zo’n SMS’je krijgt, is het dus onverstandig erop in te gaan. Het RIVM adviseert om meteen na de ontvangst de regionale GGD te bellen.

Laat meer zien
Back to top button