GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Vraag subsidie voor welzijn, sport, cultuur en zorg in 2023 vóór 1 mei aan

HOLLANDS KROON – Het is weer mogelijk om een aanvraag bij de gemeente Hollands Kroon te doen voor een budget- en activiteitensubsidie 2023. Een activiteitensubsidie is een subsidie voor activiteiten van uw organisatie waarbij de kosten die de organisatie maakt niet te maken hebben met de subsidie die u ontvangt.

Een budgetsubsidie is een subsidie waarbij de organisatie een bedrag krijgt toegewezen om een van tevoren overeengekomen werkprogramma of activiteitenpakket uit te voeren

Wie kan subsidie aanvragen?
De subsidieaanvragen kunnen worden ingediend door geregistreerde verenigingen, stichtingen en organisaties.

Vraag de subsidie aan
Het aanvraagformulier vindt u hier. De aanvraag 2023 moet vóór 1 mei 2022 bij de gemeente Hollands Kroon binnen zijn. Om een aanvraag te doen klikt u hier

U kunt het college om uitstel vragen
Als het niet mogelijk is om de aanvraag voor subsidie op tijd in te sturen, kunt u college van burgemeester en wethouders om uitstel vragen. Hierbij moet u aangeven waarom het niet mogelijk is om de aanvraag vóór 1 mei in te sturen. Geef ook aan tot welke datum u uitstel vraagt.

Zonder toelichting geen behandeling
Een aanvraag die zonder uitleg na 1 mei wordt ingestuurd, behandelt de gemeente Hollands Kroon niet. Dan krijgt u geen subsidie voor 2023.

Incidentele subsidies
De aanvragen voor incidentele subsidies kunnen net als dit jaar worden ingediend bij de Hollands Kroonse Uitdaging. Het gaat hierbij om eenmalige activiteiten of projecten die niet tot de standaard activiteiten behoren van de aanvrager.

Over de Hollands Kroonse Uitdaging
Het doel van de Hollands Kroonse Uitdaging is om mensen en organisaties te helpen nieuwe ideeën uit te voeren. Ideeën die de leefbaarheid van de inwoners van Hollands Kroon verbeteren en de onderlinge samenwerking sterker maken. Als stichting of vereniging kunt u een aanvraag bij de Hollands Kroonse Uitdaging doen voor steun bij uw werk.

Ideeën moeten meehelpen bij het behalen van onderstaande doelstellingen:

  • Meer bewegen op scholen (in samenwerking met het verenigingsleven)
  • Talentontwikkeling op scholen (innovatief)
  • Cultuurhistorisch besef
  • Terugdringing van misbruik van genotsmiddelen
  • Vermindering van eenzaamheid
  • Buiten bewegen, spelen en ontmoeten
  • Voorkomen van overlast door jongeren
  • Stimulering van zelfredzaamheid

Ga naar www.hollandskroonseuitdaging.nlvoor meer informatie.

Laat meer zien
Back to top button