NieuwsRegionaal nieuws

Veilig Verkeer Wieringerland zegt deelname aan verkeersoverleg op

HOLLANDS KROON – Afdeling Wieringerland van Veilig Verkeer Nederland staakt met onmiddellijke ingang deelname aan het Verkeersoverleg van Hollands Kroon. Voorzitter Jan Wouts schetst de redenen van het opzeggen van de samenwerking in een brief aan het Team Verkeer.

‘Steeds moeten wij machtsmiddelen inzetten om, waar wij weten dat wij gelijk hebben, ook dat gelijk te halen of de betreffende informatie boven water te krijgen. De tijd, inzet en frustratie die daarmee gepaard gaan willen wij niet langer opbrengen. Iedere keer weer wordt ons beterschap beloofd; de daad wordt echter niet bij het woord gevoegd.

Sinds onze hernieuwde deelname vanaf medio 2019 heeft Afdeling Wieringerland van Veilig Verkeer Nederland inmiddels twee WOB-verzoeken ingediend:
1. het verzoek van de Zakenclub Wieringen voor het (weer) heropenen van de Hoofdstraat en;
2. het verkrijgen van de enquête-uitslagen over diezelfde Hoofdstraat.
Met betrekking tot dit punt loopt er inmiddels een procedure bij de Nationale Ombudsman.

Tevens zijn door Afdeling Wieringerland van Veilig Verkeer Nederland in de afgelopen periode twee klachten ingediend:
1. de onjuiste plaatsing van een bordencombinatie op de Koningsstraat in Hippolytushoef en;
2. het voorkomen van de plaatsing van een fantasiebord langs de Koningsweg in Westerland.

Eén bezwaarschrift is er door ons ingediend om te bewerkstelligen dat er een verkeersbesluit over de Hoofdstraat in Hippolytushoef wordt genomen, waar de Gemeente Hollands Kroon dat in een eerder stadium niet van plan was om te doen. Dat er nu wordt geweigerd om een punt op de agenda te plaatsen (reconstructie Havenweg in den Oever) waar eerder beloofd was om dit wel te doen vóór aanvang van de aanbesteding, is voor ons de druppel die de emmer doet overlopen.

Mocht er in de toekomst behoefte bestaan om ons advies of inzet te vragen zullen wij gaarne bereid zijn dit te leveren. De agenda en notulen van de toekomstige bijeenkomsten mag u ons blijven toesturen.’ zegt voorzitter Jan Wouts.

Laat meer zien
Back to top button