NieuwsRegionaal nieuwsWerkzaamheden

Vanaf 5 april vijf maanden ernstige verkeershinder op de A7 tussen Hoorn en Amsterdam

REGIO – Vanaf 5 april tot 1 september gaat Rijkswaterstaat de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend versterken. Dit betekent dat weggebruikers in deze periode rekening moeten houden met vertragingen. De extra reistijd kan wel oplopen tot een uur.

Wat gaan ze doen?
De brug heeft schade opgelopen door het vele zware verkeer dat eroverheen rijdt. Sinds oktober 2022 moeten vrachtwagens die zwaarder zijn dan 30 ton al omrijden door deze schade. Ze gaan het asfalt en vangrail verwijderen, duizenden gaten boren voor wapeningsstaal en uiteindelijk de brug versterken met ruim 15 kilometer aan staal. De planning is dat de brug vanaf 1 september weer veilig gebruikt kan worden.

Wat betekent dit?
Weggebruikers moeten rekening houden met grote verkeershinder. Er wordt geadviseerd om thuis te werken of het openbaar vervoer te gebruiken. NS gaat langere treinen inzetten.

De brug wordt niet volledig afgesloten, maar er zal wel een enorme vertraging zijn. Dit komt omdat het verkeer over één helft van de brug gaat rijden (twee rijstroken voor beide richtingen). Met een snelheid van maximaal 70 km per uur. Tijdens de werkzaamheden mag het verkeer boven de 25 ton niet over de brug heen.

Afsluitingen
In de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 april gaat Rijkswaterstaat de nieuwe verkeerssituatie inrichten. Dit betekent:

Wanneer: Wat is afgesloten:
4 april 21.00 uur op vrijdag 5 april 5.00 uur – Toerit 4 Purmerend-Zuid (richting Hoorn)
– Afrit 5 Purmerend Centrum (uit Zaandam)
– A7 richting Hoorn één rijstrook beschikbaar
5 april 21.00 uur op 6 april 9.00 uur – A7 richting Hoorn t.h.v. aansluiting 4 (Purmerend-Zuid)
– A7 richting Zaandam één rijstrook minder beschikbaar
6 april 20.00 uur op 7 april 10.00 uur
7 april 20.00 uur op 8 april 4.30 uur
A7 richting Zaandam t.h.v. aansluiting 6 (Purmerend-Noord)

De toeritten 4 en 5 richting Hoorn en Zaandam en afrit 5 vanuit Zaandam blijven tijdens de werkzaamheden vanaf 5 april tot 1 september 2024 afgesloten. Afrit 4 Purmerend-Zuid vanuit Hoorn blijft open. Op deze website kunt u alle werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen zien.

Gratis NS-kaarten en beloningsplatform
Rijkswaterstaat wil mensen aanmoedigen om minder met de auto te reizen en andere vervoersmiddelen te gebruiken. Daarom komen er gratis kortingskaarten voor de NS (20% korting in de spits en 40% korting in de daluren). Ook komt er een digitaal platform waarmee er beloningen worden gespaard voor elke rit die niet genomen wordt, of gedeeld wordt met een ander. Kijk op de website van Rijkswaterstaat voor meer informatie hierover.

Routeplanner
Gaat u toch de weg op? Blijf dan de A7 gebruiken en ga goed voorbereid de weg op. Dit kan via de routeplanner of door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen.

Meer informatie
Wilt u meer informatie hierover? Ga dan naar de website van Rijkswaterstaat.

Laat meer zien
Back to top button