BedrijvennieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Van Stenen naar Saldo, een initiatief om overwaarde om te zetten in extra inkomen

REGIOVan Stenen naar Saldo is een initiatief dat is ontstaan vanuit de samenwerking van twee ervaren hypotheekadviseurs Ronald Kok en Niels Eriks van Bloedjes & Eriks uit Schagen. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van hypotheken voor senioren en beschikken over ruime expertise op het gebied van verzilverhypotheken.

Zij kwamen op het idee doordat veel mensen overwaarde op hun woning hebben, maar niet weten hoe ze hier optimaal gebruik van kunnen maken. Het hoofddoel van Van Stenen naar Saldo is dan ook om senioren te helpen bij het vinden van financiële stabiliteit op basis van hun wensen en behoeften. Hiervoor werken zij samen met verschillende gerenommeerde financiële instellingen, waaronder ABN-Amro, A.S.R, Florius, ING-bank, Onderlinge ‘s Gravenhage en Rabobank.

Een van de mogelijkheden is een verzilverhypotheek (ook wel opeet- of overwaarde hypotheek genoemd). Deze constructie maakt het mogelijk om de overwaarde van het huis te lenen van de bank. Deze hypotheek is vervolgens in een keer op te nemen of er kan gekozen worden voor een periodieke uitkering, waardoor er wat ruimer geleefd kan worden.

Bij het verstrekken van deze hypotheken speelt het pensioen vaak geen rol. Daarnaast hoeft het hypotheekbedrag niet afgelost te worden en de te betalen rente wordt bij de hypotheek opgeteld. Dit betekent dat er geen maandelijkse lasten betaald hoeven te worden. Hierdoor kan een overwaarde hypotheek gebruikt worden ter aanvulling op het pensioen of als extra inkomen. De geldverstrekker biedt vaak ook de garantie dat zodra de verkoopopbrengst van de woning niet voldoende is om de hypotheek terug te betalen, er geen restschuld overblijft.

Van Stenen naar Saldo werkt via een “no cure, no pay” constructie, dus als zij geen oplossing vinden, dan betaalt de geïnteresseerde geen kosten. Daarnaast is het eerste gesprek altijd vrijblijvend en kosteloos.

Laat meer zien
Back to top button