NieuwsRegionaal nieuws

Vaccinatieafspraak voor inwoners geboren van 1949 t/m 1951

REGIO – De komende weken komen naar verwachting meer vaccins beschikbaar. Daarom wordt het vaccinatietempo opgevoerd. Iedereen die van 1949 tot en met 1951 is geboren kan nu een afspraak maken. Om ervoor te zorgen dat de registratie van de honderdduizenden afspraken per week snel en soepel verloopt, wordt het maken van een online afspraak aanbevolen. De GGD adviseert zo snel mogelijk een afspraak in te plannen via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Het gebruik van DigiD is daarbij noodzakelijk.

Genoemde doelgroep wordt gevaccineerd met BionTech/Pfizer. Inwoners die liever telefonisch een afspraak willen maken, moeten wachten tot de brief van het RIVM is ontvangen. In de loop van aankomende week begint het RIVM met het versturen van de schriftelijke uitnodigingen voor genoemde doelgroep. Voor inwoners die na 1951 zijn geboren heeft het geen zin een afspraak in te plannen. Afspraken die gemaakt zijn door mensen die dat jaartal zijn geboren, worden afgezegd. Dagelijks worden afspraken gefilterd op geboortejaar.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. GGD Hollands Noorden staat daar buiten. Leidraad voor de vaccinatiestrategie van het ministerie zijn de adviezen die de Gezondheidsraad hierover heeft uitgebracht. De startdatum van de verschillende doelgroepen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Laat meer zien
Back to top button