ConcertEr op uitNieuwsRegionaal nieuws

Twee Orgel Plusconcerten in de Medemblikker Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK – Zaterdagavond 19 augustus 2023 wordt in de Medemblikker Bonifaciuskerk het laatste van de twee Orgel Plusconcerten gegeven. Organist Jos van der Kooy is al meer dan een halve eeuw actief in het Nederlandse en internationale muziekleven. Hij was onder andere cantor-organist van de Westerkerk in Amsterdam, stadsorganist van Haarlem op het wereldberoemde Müllerorgel aldaar, en is op dit moment organist bij de Raad van State in Den Haag en van de Arminiuskerk in Rotterdam. Jos van der Kooy is hoofdvakdocent voor orgel, improvisatie en practicum musicae aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Universiteit Leiden. Hij is ook bestuurslid bij het Nationaal Orgelmuseum.

Elena van Slogteren groeide op in een muzikaal gezin. Na enkele jaren viool te hebben gespeeld, ontdekte ze het plezier in het zingen en zong enkele jaren bij het Nationaal Kinderkoor. Haar zangstudie heeft ze voltooid aan de conservatoria te Den Haag en Rotterdam. Ook is ze veel achter de schermen van de muziekwereld aan het werk, o.a. de bedrijfsvoering en de financiën van het Nederlands Blazers Ensemble. Als zangeres verleent ze regelmatig haar medewerking aan diensten en concerten in de Westerkerk te Amsterdam.

Het concert begint zaterdagavond om 20.00 uur. De ingang van de kerk aan het Kerkplein is geopend vanaf 19.30 uur. De toegang tot het concert is € 12.50. Kaarten vooraf bestellen is mogelijk via spbobonifaciuskerk@gmail.com.

Elena van Slogteren
Jos van der Kooy
Laat meer zien
Back to top button