ConcertEr op uitKerkelijk nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Top 2000 dienst in de Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEFDs. Gerard Rinsma brengt samen met gospelrockband Grace bekende songs uit de top 2000 ten gehore en verbindt die met lezingen uit de Bijbel en zijn eigen preek. Het resultaat is verrassend en vernieuwend. Als straatmuzikant ontdekte Gerard Rinsma al dat songs uit de sixties, seventies, eighties bij veel mensen bekend zijn.

“De songs van de Top 2000 zijn veel meer dan enkel populaire deuntjes van de radio: ze vertellen ook waar we waren, toen we dit nummer hoorden en wat we deden en in welke stemming we verkeerden. Aan de hand van de nummers komt het andere verhaal van ons leven langs en dat verhaal is heus niet alleen maar seks en drugs en rock en roll, het gaat ook over geloof en over de vraag wie ik ben en wie mijn vrienden zijn en waar ik troost vind als ik alles kwijtraak. Kortom het zijn de eeuwige vragen die mensen aan zichzelf en aan elkaar stellen, binnen en buiten de kerk.”

En zo brengt de combinatie van die songs met schriftlezing en preek de boodschap van de kerk op een heel eigen manier tot leven op zondag 21 april 2024 om 16.00 uur in de Hippolytuskerk, Kerkplein, Hippolytushoef.

Te bestrijding van de kosten wordt bij de uitgang een schaalcollecte gehouden.

Laat meer zien
Back to top button