NieuwsRegionaal nieuws

TipTop Tuinen Weekend op 1 en 2 Mei

Vrijwilligers in de Noordkop gezocht om (in een weekend) samen zoveel mogelijk tuinen op te knappen

NOORDKOP – Noordkopvoorelkaar roept zoveel mogelijk vrijwilligers op om in het weekend van 1 en 2 mei tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen. Vrijwilligers kunnen zich via de website opgeven, hun match vinden en zelf een afspraak plannen om te helpen in de tuin.

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet
Noordkopvoorelkaar is een platform dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar worden in de lente erg veel vragen over het opknappen van tuinen geplaatst. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lente klaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.

Coronaproof vrijwilligerswerk
Het TipTop Tuinen Weekend zorgt voor coronaproof vrijwilligerswerk, aangezien in de buitenlucht plaatsvindt en gemakkelijk op 1,5 meter gedaan kan worden. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via www.noordkopvoorelkaar.nl. Hier zien zij gelijk alle hulpvragen die met tuinen te maken hebben. Nadat er contact gelegd is, spreken beide partijen af hoe zij het TipTop Tuinen Weekend invullen. Van één uurtje grasmaaien tot twee dagen de hele tuin opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd.

Er is geen minimum of maximum duur om in de tuin te helpen. Je bepaalt samen met de hulpvrager wat je gaat doen en van hoe laat tot hoe laat. Van één uurtje grasmaaien tot twee dagen de hele tuin opnieuw inrichten; alle inzet wordt gewaardeerd. En natuurlijk mag het ook op een ander moment dan het weekend van 1 en 2 mei. Onkruid vergaat niet ;-), dus plan vooral samen een moment in dat het jullie beide uitkomt!

Wil jij helpen om een tuin op te knappen? Of heb je geen groene vingers maar wil je wel graag iets voor een
ander betekenen? Kijk op www.noordkopvoorelkaar.nl hoe dit werkt en meld je aan.

Laat meer zien
Back to top button