NieuwsRegionaal nieuws

Team Sportservice en handbalclubs houden voorrondes NK Stoepranden

NOORDKOP – In 108 plaatsen door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Breezand, Nieuwe Niedorp, Petten, Schagen, Hippolytushoef, Anna Paulowna en ’t Zand zijn daar zeven van. Marjolein Hagen en Esther de Vries nemen de organisatie namens Team Sportservice voor hun rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2021 voor de vijfde keer. De eerste voorronde is vrijdag 21 mei in Breezand.

“We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren”, licht Marjolein Hagen de deelname toe. “Het was nog best spannend, want er waren zoveel aanmeldingen dat ze niet allemaal  gehonoreerd konden worden. Maar gelukkig kregen we een mail dat we geselecteerd in zeven dorpen in Hollands Kroon en Schagen.”

Gezelligheid in de buurt
Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden om samen buiten te spelen.

Door naar landelijke finale
De voorrondes voor het NK in de zeven wijken zijn echter alleen weggelegd voor jeugd tussen 6 en 14 jaar. De buurtsportcoach licht toe: “We hebben twee categorieën: 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. Per gemeente stromen twee kinderen uit beide categorieën door naar de landelijke finale. Dat is op een zondag in september. De voorrondes zijn op de handbalvelden van zeven verenigingen.”

Laagdrempelig en leuk
Dit jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan op Noord-Holland Actief. Meer weten?
Neem contact op met Marjolein Hagen via mhagen@teamsportservice.nl of Esther de Vries:
edevries@teamsportservice.nl.

Laat meer zien
Back to top button