NieuwsRegionaal nieuws

Studenten helpen Dierenpark Hoenderdaell klaar te maken voor heropening

Een bijdrage van mediapartner NH Nieuws

ANNA PAULOWNA – Nog even het gras maaien, het pad effenen en het onkruid weghalen. Studenten van het Clusius College waren vandaag nog druk in de weer om te zorgen dat Dierenpark Hoenderdaell bij Anna Paulowna er morgen helemaal strak bij staat. Na vijf maanden mogen er morgen eindelijk weer bezoekers naar binnen.

De otters in hun nieuwe verblijf staan te springen en te piepen alsof ze niet meer kunnen wachten om het publiek te zien. “En ze zijn niet de enige”, vertelt directeur Robert Kruijff van het dierenpark. “De vorige sluiting duurde twee maanden, dat was al onwerkelijk. Maar vijf maanden is toch wel heel lang. We zijn blij dat de poorten weer open mogen.”

Sinds dit jaar is het park ook één grote school. Een groep leerlingen van het Clusius College krijgt al hun lessen op locatie. “We zouden eerst les krijgen op het Clusius in Schagen”, vertelt Levi Reis, één van de studenten. “Maar dit is een hartstikke mooie omgeving. Het is fijn om hier te zijn.”

Bij het restaurant staat student Chinouk Dekker het onkruid op het terras te verwijderen. “Ik vind dit heel erg leuk. Een gewone school was niet geweldig. En toen kwam ik hier terecht en dit is gewoon hartstikke leuk.” Dat morgen het park weer opengaat, voelt als een soort kers op de taart na al het harde werken. “Ja, ik heb hier wel naar toegeleefd.”

Docent Yke Posthumus is hartstikke trots op zijn studenten. “Dit is misschien wel de mooiste schoollocatie van het land. Je leert hier echt met je handen te werken. Je bent echt met de machines bezig. Als je een haag staat te knippen, dan sta je ook echt met een schaar in je hand en niet met een powerpoint in de klas.”

Aanvulling
Voor het park is het een mooie aanwinst. Omdat alles stillag, is het eigen personeel ook hard aan de slag gegaan. Er zijn oude verblijven gesloopt en nieuwe gebouwd. De otters zitten er bijvoorbeeld weer prachtig bij. “Ik weet zelf veel van dieren, maar ik weet niet zoveel van groen. Toen Yke zei dat er nog wel wat aan het bos kon gebeuren, gingen mijn ogen open”, zegt Robert Kruijff. “Het is een mooie samenwerking.”

Laat meer zien
Back to top button