NieuwsRegionaal nieuws

Stalletjesrover gaat vrij uit

NOORDKOP – De vermeende 41 jarige Alkmaarse stalletjesrover wordt niet verder vervolgd. De officier van justitie heeft besloten om de verdachte niet te vervolgen wegens een gebrek aan bewijs. De zaak werd geseponeerd ondanks de 10 aangiften die tegen de man waren binnengekomen. De man wordt verdacht van het ontvreemden van geld, fruit, bloemen en groenten.

‘Er ligt onvoldoende bewijs op tafel om de man langer vast te kunnen houden’, zegt politiewoordvoerster Wendy Boudewijn tegen de Schager Courant. ‘Meneer en zijn grijze Mercedes-stationwagen zijn op verschillende plaatsen op camerabeelden te zien. Dat is zeer opvallend, maar daar staan niet de diefstallen op. Er is te weinig materiaal om hem daarvan te beschuldigen. Hij verklaart zelf dat hij de aangetroffen spullen in zijn auto had gekocht en er is geen bewijs dat deze verklaring onjuist is.’

Voor justitie is de man is geen verdachte meer. Mochten er nieuwe zaken aan het licht komen kan dat aanleiding geven om een nieuw onderzoek te starten.

Laat meer zien
Back to top button