BijeenkomstEr op uitKerkelijk nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Speciale Elvis-viering: ‘If I can dream’ in Oosterland

OOSTERLAND – In de Michaëlskerk te Oosterland wordt op zondagavond 14 juli een oecumenische viering gehouden, gewijd aan Elvis Presley (1935-1977) en diens levenslange zoektocht naar God. Voorganger is ds. Fred Omvlee, geestelijk verzorger en Elvis-fan.

In januari 2025 is het 90 jaar geleden dat Elvis Presley werd geboren. Hij werd in de jaren vijftig de eerste superster, die met zijn looks, stem en kledingstijl jongeren inspireerde. Hij mengde gospel, country en rhythm & blues tot rock ’n roll. Zijn carrière kende ups en downs. Twee jaar zat hij in militaire dienst in Duitsland, hij maakte jarenlang B-films, maar maakte in 1968 een glansrijke comeback. In 1977 overleed hij op 42-jarige leeftijd, verslaafd aan pillen, ongelukkig en depressief. ‘Kunnen wij ons vandaag nog met hem verbonden voelen?’ is de vraag die voor deze viering wordt gesteld.

Dominee Fred Omvlee organiseert al 20 jaar Elvis-kerkdiensten. Vijf jaar geleden was hij daarvoor ook al eens in de Michaëlskerk. “Wat veel mensen niet weten is dat Elvis het liefst gospels zong, van het begin van zijn carrière tot en met zijn laatste concert in 1977. Hij groeide op in een gelovig gezin en bleef zijn leven lang zoeken naar Gods bedoeling met hem. Eigenlijk wilde Elvis gospelzanger worden, maar zijn bijzondere stem paste niet in de gospelbands waar hij solliciteerde.”

In deze Elvis-viering wordt het levensverhaal van Elvis verteld en klinken enkele van zijn grootste hits en gospels. Omvlee vertelt wat het levensverhaal van Elvis, vol pieken en dalen, en zijn muziek de mens vandaag voor waardevols meegeven. Al met al belooft dit een bijzondere viering te worden voor zowel Elvisfans als mensen voor wie de King grotendeels onbekend is. Muzikale ondersteuning wordt gegeven door The Rising Clouds, jonge conservatoriumstudenten met een passie voor de sixties.

De viering begint om 19.00 uur. Na afloop van deze avondviering kan nog worden nagepraat met koffie en/of thee. Parkeren kan bij de Keizerspoeldijk, op loopafstand van de Michaëlskerk.

Laat meer zien
Back to top button