BedrijvennieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Sommelier restaurant La Premiére opnieuw Nederlands Kampioen

'Jan Willem van der Hek beste sommelier 2016' - Foto: Catering Beeld
‘Jan Willem van der Hek beste sommelier 2016’ – Foto: Catering Beeld

ANNA PAULOWNA – Jan-Wil­lem van der Hek, werk­zaam bij res­tau­rant La Pre­miè­re in Anna Pau­low­na en di­rec­teur van het Alk­maar­se wijn­huis Flex4wi­ne, mag zich de ko­men­de twee jaar we­der­om de bes­te de bes­te som­me­lier (spe­ci­a­list in wijn en wijn/spijs­com­bi­na­ties) van Ne­der­land noe­men.Van der Hek deed voor de vierde keer mee aan de wedstrijd en is nu voor de tweede keer eerste geworden. “Het was de zwaarste Trophée Henriot tot nu toe”, vertelt Jan-Willem van der Hek. “Naast dat het niveau van alle kandidaten hoog was heeft het Nederlands Gilde van Sommeliers een evenement neergezet van internationaal wedstrijdniveau.”
Opdrachten
De tweejaarlijkse wedstrijd bestond onder andere uit het beantwoorden van theoretische vragen, blind proeven van wijnen en distillaten, het maken van wijn-spijscombinaties en het decanteren van een rode wijn.

Van der Hek, ook het ge­zicht voor spe­ci­aal ge­se­lec­teer­de wij­nen van su­per­markt­ke­ten Lidl in Ne­der­land, gaat in ok­to­ber op voor het vier­de en laat­ste on­der­deel van het exa­men van het Court of Mas­ter Som­me­liers in Lon­den.

Laat meer zien
Back to top button