GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Samen richt Molenweid in als regionale corona-unit

WIERINGERWAARD – Vanuit de regionale zorgorganisaties is de oproep gedaan voor een noodlocatie voor corona patiënten in de kop van Noord-Holland. Woonzorggroep Samen heeft hierop besloten dat Molenweid te Wieringerwaard ingericht gaat worden als tijdelijke noodlocatie voor corona patiënten. Voluit heet de locatie straks: VVT Covid-unit Noord-Holland-Noord, locatie Molenweid.

Vanaf maandag 30 maart aanstaande zal Molenweid gereed zijn om corona patiënten te ontvangen. In Molenweid is op de begane grond een aparte vleugel ingericht bestaande uit acht appartementen. Hier is in eerste instantie plek voor acht corona patiënten met een mogelijke uitbreiding naar 16 patiënten.


Voor wie is de Covid-unit?

Op deze afdeling liggen mensen die positief getest zijn op het coronavirus. Dit kunnen patiënten zijn die vanuit het ziekenhuis doorgestuurd worden, omdat zij aan de beterende hand zijn, maar nog niet naar huis kunnen. Het kunnen ook patiënten zijn die niet langer thuis verzorgd kunnen worden.

‘We zien dat het aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus in de regio toeneemt en dat de druk op de ziekenhuizen stijgt’, vertelt Hans Groenendijk, voorzitter Raad van Bestuur Woonzorggroep Samen. ‘Om de ziekenhuizen te ontlasten en omdat we de ruimte en mogelijkheden hebben om corona patiënten op te vangen, stellen we een deel van Molenweid hiervoor beschikbaar.’

Strikte isolatie
De vleugel in Molenweid wordt strikt geïsoleerd van de rest van het gebouw en heeft een eigen ingang. De medewerkers die op deze afdeling komen werken dragen continu beschermende kleding, handschoenen en een mondmasker.

Verhuizing Noorderlicht
Tot op heden betekent dit nog niets voor de planning van de verhuizing naar Molenweid. De verbouwing van Molenweid gaat gewoon door, zodat we volgens planning kunnen verhuizen in de week van 11 tot en met 15 mei. ‘De corona patiënten worden opgevangen op de begane grond in een geheel afgesloten en totaal geïsoleerde vleugel van Molenweid. Dit betekent dat de bewoners die vanuit Noorderlicht komen geen risico lopen op besmetting’, aldus Hans Groenendijk.

Laat meer zien
Back to top button