NieuwsRegionaal nieuws

Redelijke belangstelling Dag van de Bouw bij de N241

Dag van de Bouw! 'De ijzermassa die in het betonnen dek van de fietstunnel wordt verwerkt, en de toe-rit naar de tunnel aan de Oostkant.' - Foto en verslag: Theo Moras
Dag van de Bouw! ‘De ijzermassa die in het betonnen dek van de fietstunnel wordt verwerkt, en de toe-rit naar de tunnel aan de Oostkant.’ – Foto en verslag: Theo Moras

Een verslag van Theo Moras

ZIJDEWIND – Provincie Noord Holland en Aannemer Boskalis nodigden belangstellenden uit om de reconstructie van de N241 op enkele punten van dichtbij te bekijken tijdens de Dag van de Bouw. De belangstellenden werden bij het ketenpark aan de Havenstraat in Zijdewind ontvangen en desgewenst aan de hand van prachtige foto’s van informatie voorzien. Een gezellig Dixielandbandje zorgde voor de muzikale noot op deze schitterende zomerdag.  De aanwezige ijscowagen bracht verkoeling middels een heerlijk ijsje voor een ieder die daar trek in had.

Er werd de gehele dag gependeld met drie touringcars, die telkens aan 75 personen de gelegenheid gaf om de betonwerken te bekijken. Men kon ter plekke vragen stellen aan vertegenwoordigers van Boskalis of de Provincie.
Dag van de Bouw! de ijzermassa die in het betonnen dek van de fietstunnel wordt verwerkt, en de toe-rit naar de tunnel aan de OostkantWerkzaamheden aan de Nes
De eerst stop was bij werkzaamheden aan de Nes bij Schagen, waar aan een fietstunnel wordt gewerkt. De werkzaamheden zijn al bijna voor de helft is afgerond. Wanneer het betonnen dek gestort en uitgehard is kan het overige gedeelte van de paralelweg worden aan gelegd en afgerond, waarna aan de tweede helft en laatste fase van de tunnel kan worden begonnen.

Dag van de Bouw! de al vergevorderde betonnen brug over het kanaal aan de Oostkant bij de N248Nieuwe brug N248
De tweede stop was bij de nieuwe brug over het kanaal naast de N248, die voor de verbinding zorgt van de Paralelweg over het kanaal. De werkzaamheden zijn ook op deze locatie al in een vergevorderd stadium.Zodra dit alles in gebruik kan worden genomen kan de oude brug worden gesloopt en door een nieuwe worden vervangen voor het verkeer over de nieuwe N 241 en de fietsstraat. Al met al zeker de moeite om het van dichtbij te bekijken.

Op de terugweg aan de westkant, was te zien dat er al grote stukken van de fietsstraat voor het langzame en een gedeelte bestemmingsverkeer in gebruik genomen. Waarbij door middel van gestuurd boren onder de bestaande wegen en kruisingen mantelbuizen zijn aangebracht voor alle benodigde nutsvoorzieningen en dergelijke. Ook zijn er door middel van gestuurd boren op behoorlijke dieptes mantelbuizen aangebracht om bij de bestaande bomen geen schade aan te richten. Hoewel dit een behoorlijke kostbare aangelegenheid is  wordt niet alleen aan de verkeersveiligheid maar ook maar ook aan het behoud van de natuur prioriteit gegeven. En dat is mooi!

 

Laat meer zien
Back to top button