BijeenkomstEr op uitNieuwsRegionaal nieuws

Presentatie reisgids Wieringen in Oosterland

OOSTERLAND – Half maart verschijnt de Reisgids Wieringen. De auteur Lenneke Overmaat neemt de (toekomstige) bezoeker mee in een ‘rondje Wieringen‘ en onderweg ontmoet zij vriendelijke Wieringers die vertellen over hun eiland. Een jonge boer in de polder Waard Nieuwland die zijn koeienstal volledig heeft geautomatiseerd en in zijn melkfabriek eigen melk produceert. De surfschoolhouder aan het Amstelmeer die zijn passie voor het surfen, windfollen en suppen deelt. Een trotse vrijwilliger die samen met een groep betrokken Wieringers, eigenhandig de idyllisch gelegen Heidense Kapel op Stroe heeft gebouwd.

Wieringen is een bestemming vol verrassingen, waar je kunt genieten van de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de gastvrijheid. Je kunt er zeehonden spotten, wadlopen, kitesurfen, fietsen, wandelen, kunst kijken, streekproducten proeven en nog veel meer. De gids geeft je alle informatie die je nodig hebt om je eigen reisplan samen te stellen, met tips voor de beste plekken, de leukste evenementen, horeca onderweg en de mooiste verhalen.

Lenneke Overmaat, die al jaren gefascineerd is door Wieringen,  neemt je mee op een ontdekkingstocht langs de hoogtepunten en de geheimen van het eiland. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de feestelijke presentatie. Het eerste exemplaar van de reisgids zal in ontvangst worden genomen door de heer Robert Leever,  wethouder van de gemeente Hollands Kroon. De reisgids is tijdens de presentatie verkrijgbaar zijn in de stand van de Wieringer Boekhandel.

De presentatie is op 16 maart om 15.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur) in de Oosterlanderkerk te Oosterland. Parkeren bezoekers uitsluitend aan de Keizerspoeldijk.

Laat meer zien
Back to top button