GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Plantestafette voor meer bomen in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De GroenSpoor Plantestafette is van start gegaan. In oktober en november planten tien Noord-Hollandse gemeenten extra groen. Dat is goed voor plant en dier én een mooie omgeving. Ook Hollands Kroon doet mee.

De estafette is onderdeel van Meer Bomen Nu, vanuit deze campagne worden er deze winter 25.000 bomen verplant in onze gemeente. Op vrijdag 18 november gaat men aan de Kneeskade in Anna Paulowna aan de slag. Vrijwilligers maken de Oostpolder dan een beetje mooier en aantrekkelijker voor mens en dier. Help ook mee als vrijwilliger.

Planten aan de Kneeskade
Belangenvereniging Oostpolder plant samen met leerlingen van basisschool Sint Jozef uit ’t Zand en school Vonk (Clusius College) uit Schagen laanbomen en struiken aan de Kneeskade. Hans Heddes, wethouder Schagen, draagt het estafettestokje officieel over aan Alexander Bügel, fractievoorzitter van Onafhankelijk Hollands Kroon. Samen openen zij de plantestafette met het planten van de eerste boom. Daarna gaan de vrijwilligers aan de slag met hulp van medewerkers van de gemeente Hollands Kroon en Landschap Noord-Holland.

Vrijwilligers zijn welkom
Ook u kunt deelnemen. Op vrijdagochtend 18 november staat om 10.00 uur in het Cultuurkerkje in Oudesluis koffie en thee klaar. Om 10.20 uur start het programma. Voor er gezamenlijk de handen uit de mouwen worden gestoken, gaat Alexander Bügel in op het belang hiervan. Daarna geeft Landschap Noord-Holland uitleg over de verschillende bomen en struiken, met daarbij tips voor de eigen tuin. Na het planten van de boompjes gaan de vrijwilligers met een bedankje, biologische bloembolletjes, naar huis.

Wilt u hierbij zijn? Geef u dan op via de website van de Groene Reiger.

Nog meer oogsten en planten
De plantestafette is het startschot van Meer Bomen Nu. Komende winter (her)planten we vele bomen en struiken in Hollands Kroon. De eerste oogstdagen staan gepland op 12 november in Wieringerwerf en 19 november in Middenmeer.

Geef u op als vrijwilliger en help mee! Liever gratis bomen ontvangen? Meld u dan aan via de online bomenplanner en bekijk waar en wanneer u de bomen kunt ophalen.

Laat meer zien
Back to top button