GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Pas uw snelheid aan, de scholen gaan weer beginnen

HOLLANDS KROON – Na een lange zomervakantie openen maandag 4 september de eerste scholen weer hun deuren. In de praktijk betekent dit meer drukte op de weg. In deze periode is er ook een ongevalspiek onder fietsende scholieren. Om de hoeveelheid ongelukken terug te dringen roepen wij autorijders op om extra op hun snelheid te letten. Vooral in de weken na de zomervakantie.

“Samen vergroten we de verkeersveiligheid”
Wij werken samen met Veilig Verkeer Nederland met de campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Wethouder Lilian Peters geeft aan: ‘We roepen autorijders op om vanaf maandag met gepaste snelheid te rijden om scholieren te helpen veilig naar school te fietsen. Zo vergroten we samen de verkeersveiligheid.’. Ook helpt het wanneer autorijders schoolzones en schoolomgevingen mijden.

Langs de weg hangen spandoeken. Autorijders worden zo herinnerd aan de scholen die weer begonnen zijn. En dat ze hun snelheid moeten aanpassen.

Jonge fietsers de dupe
Onder 12-jarige scholieren die fietsend naar school gaan, vallen in de maanden augustus en september bijna twee keer zoveel slachtoffers als in andere maanden. Volgens Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is langzamer rijden van auto’s, brommers en motorrijders de beste manier om minder ongelukken te krijgen in deze maanden.

Naar schatting wordt een derde van alle dodelijke ongelukken direct of indirect veroorzaakt door een te hoge snelheid. Het campagnebeeld bestaat daarom uit een snelheidsmeter waar scholieren aan hangen. De boodschap: Onze scholen zijn weer begonnen. Pas je snelheid aan.

Laat meer zien
Back to top button