NieuwsRegionaal nieuws

Nu al zeer dichte mist in delen van Noord-Holland: weggebruikers gewaarschuwd

NOORD-HOLLAND – Op meerdere plekken in de provincie is het zicht al behoorlijk beperkt door de dichte mist waar vandaag voor werd gewaarschuwd. In het Gooi is het zicht plaatselijk al minder dan honderd meter. Ook in de Noordkop en West-Friesland loopt het zicht snel terug. Eerder vandaag werd er al code geel afgegeven voor de mogelijk extreem dichte mist.

Het KNMI waarschuwde toen dat het zicht plaatselijk minder dan 50 meter kan zijn, en zeer lokaal zelfs kan teruglopen tot zo’n 10 meter. De omstandigheden kunnen verergerd worden door vuurwerk: omdat er zeer weinig wind staat blijven de kruitdampen hangen.

De ANWB waarschuwt voor een herhaling van eerdere jaarwisselingen, toen het zo mistig was dat automobilisten gedesoriënteerd raakten op de weg en onder politiebegeleiding weggebracht moesten worden. Of het zicht vanavond weer zo slecht wordt is nog niet duidelijk.

De politie raadt automobilisten aan mistverlichting te voeren als het zicht minder is dan 200 meter. De mistverlichting aan de achterkant van de auto mag aangezet worden als het zicht minder dan 50 meter is.

Hoe het er op dit moment voor staat met de mist in jouw regio kan bekeken worden op de speciale mistkaart van Buienradar.

Laat meer zien
Back to top button