Er op uitExcursieNatuurNieuwsRegionaal nieuws

Nachtzwaluw-excursie in de Schoorlse duinen op 25 mei

REGIO – Een nachtzwaluw is een mysterieuze vogel die je niet gauw te zien of horen krijgt. Tenzij je er bewust op uit gaat en weet waar je moet zijn. Die kans is er nu, want op donderdag 25 mei wil Dook Vlugt ons meenemen naar een gebied in de Schoorlse duinen waarvan hij weet dat daar nachtzwaluwen broeden. Het zijn vogels die je overdag niet te zien krijgt. Door hun schutkleur vallen ze volkomen weg tegen een boomstam of op de grond tussen bladeren. In de schemering komen ze tevoorschijn om op zoek te gaan naar insecten en kun je hun zang horen. Die zang klinkt als een soort luide ratel. Misschien zien we ze zelfs wel hun acrobatische toeren uithalen tegen de avondhemel.

Voor deze excursie moet je een fiets meenemen, want het is te ver om te lopen. Als dat niet lukt, kan er ook een fiets gehuurd worden. De prijs voor een gewone fiets is € 13,00 en voor een E-bike € 28,00. Als je een fiets wilt huren, laat dat dan uiterlijk dinsdag 23 mei weten, dan krijg je per mail te horen hoe je dat moet aanpakken.
Als je meewilt en je neemt je eigen fiets mee, dan graag opgeven uiterlijk woensdag 24 mei.

Opgeven kan bij educatie@wierhaven.nl onder vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer. Dook bepaalt of de excursie doorgaat, want bij veel wind of regen vliegen de nachtzwaluwen niet, maar het weer lijkt goed te worden. Je krijgt de avond van tevoren een mail of de excursie doorgaat en waar de verzamelplek is. De vertrektijd zal rond een uur of half negen ’s avonds zijn.

Heb je nog vragen, dan kun je die stellen via hetzelfde e-mailadres of telefonisch via 06-20748136. De prijs voor de excursie is voor zowel leden als niet-leden € 4,00. Dit geld wordt gebruikt voor roofvogelonderzoek in het duingebied bij Schoorl. Maximaal 15 deelnemers.

Laat meer zien
Back to top button