NieuwsRegionaal nieuws

Museumkoor Oosterland heeft mannen nodig

OOSTERLAND – Het Museumkoor, bekend van de vieringen in de Michaëlskerk in Oosterland, is op zoek naar nieuwe leden. Vooral mannen zijn hard nodig, om de balans in het koor wat te verbeteren. Zowel tenoren als bassen zijn welkom. Het koor werd in 1969 opgericht in de toenmalige Museumboerderij van Max Teeuwisse in Den Oever. De initiatiefnemers kwamen daarbij in het café om naar jazzmuziek te luisteren. Destijds werd ook de Kindercantorij opgericht.

De Michaëlskerk, een twaalfde-eeuws romaans kerkgebouw, werd het centrum van deze activiteiten. De kerk verkeerde in slechte staat en werd nog maar weinig gebruikt. Cantor, organist en liturg Kees Klein, overleden in 2016, was de grote inspirator. De kerk werd wijd en zijd bekend door de vele concerten, exposities en experimentele kerkvieringen.

Het Museumkoor, opgericht als jongerenkoor en nu van alle leeftijden, is er nog altijd aanwezig. Het treedt op bij feestelijke en stemmige vieringen, bijvoorbeeld in de kerstnacht, aan de vooravond van Pasen en rond Allerzielen. Er worden niet kerkelijke liederen gezongen, maar liederen door eigen tekstdichters en componiste, aangevuld door muziek van hedendaagse componisten en oudere cantates. Een ander hoogtepunt is het jaarlijkse kampweekend aan het begin van de zomervakantie.

Er zijn nu dus vooral mannen nodig, maar belangstellende vrouwen zijn ook van harte welkom. Leeftijd is van geen belang, zangervaring ook niet. Het koor repeteert wekelijks op donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in de Michaëlskerk. De 1e repetitie is donderdag 18 januari. Heb je belangstelling, kom dan eens kijken bij de repetitie. Voor informatie mail naar info@zininoosterland.nl  en kijk op de website www.zininoosterland.nl

Laat meer zien
Back to top button