NieuwsRegionaal nieuws

Molen ‘De Onderneming’ is met nieuwe wieken weer compleet

Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

HIPPOLYTUSHOEF – Na bijna twee jaar kan de molen in Hippolytushoef klaar gemaakt worden voor het echte werk. Een grote kraan hees vanmorgen twee nieuwe roedes in de kop van de molen. De komende tijd worden de laatste zaken gereed gemaakt zodat ‘De Onderneming’ weer kan gaan draaien, meldt mediapartner NH Nieuws.

‘Dit is een blijde dag’, zegt molenaar Ton Maas. Om de tien jaar worden de wieken gecontroleerd. Bij het onderhoud in mei 2017 werd er een groot probleem ontdekt door de molenmaker. Die wilde roest wegbikken maar sloeg er meteen doorheen. Tja, en dan is het duidelijk dat je moet vernieuwen. Achteraf ben ik blij dat er geen andere ongelukken gebeurd zijn. Als tijdens het draaien zo’n wiek breekt dan is de ellende helemaal niet te overzien’.

De vereniging hoopt met de Molendagen op 11 en 12 mei voor het eerst echt te kunnen draaien met de korenmolen. ‘Maar we hebben met de molenmaker afgesproken dat we niet gaan haasten. We hebben liever dat alles goed gaat, en dat alles kwalitatief klopt. Dat draaien komt wel. Dus misschien over twee weken en anders net iets later.’

Laat meer zien
Back to top button